ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
- Χτυπάτε στο μίξερ, για 5 λεπτά περίπου, το λάδι και την καστανή ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
- Ρίχνετε τον χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού, το κονιάκ, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, την κανέλα και το γαρύφαλλο, συνεχίζοντας το χτύπημα.
- Τέλος προσθέτετε λίγο λίγο το αλεύρι και ζυμώνετε μέχρι να δημιουργηθεί μια μαλακιά ζύμη.
- Παίρνετε μικρά κομμάτια ζύμης και τα πλάθετε με τα δάκτυλα ώστε να πάρουν τα μελομακάρονα ένα μακρόστενο οβάλ σχήμα.
- Τα τοποθετείτε σε βουτυρωμένο ταψί και ψήνετε στους 180 οC για 25 – 30 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα.
- Στο μεταξύ, βάζετε σε ένα κατσαρολάκι τα υλικά για το σιρόπι και τα αφήνετε να βράσουν για 5 λεπτά.
- Περιχύνετε τα μελομακάρονα μόλις βγουν από το φούρνο και τα αναποδογυρίζετε για να σιροπιαστούν από όλες τις μεριές.
- Βάζετε τα μελομακάρονα σε μια πιατέλα και πασπαλίζετε με τα καρύδια.