ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
- Βάζουμε τα αμύγδαλα σε ένα ταψί και τα καβουρντίζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, για περίπου 15 λεπτά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα σπάμε στο γουδί, ώστε να είναι χοντροκομμένα.
- Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με το γλυκαντικό μέχρι να αφρατέψει, περίπου 10 λεπτά. Διαλύουμε το μπέικιν πάουντερ σε λίγο ανθόνερο και το ρίχνουμε στο μείγμα.
- Διαλύουμε τη σόδα μέσα στο κονιάκ και το ρίχνουμε στο μίξερ.
- Στη συνέχεια ρίχνουμε τον κρόκο αυγού και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ανακατευτούν καλά. Ξεκινάμε το ζύμωμα σε χαμηλή ταχύτητα ρίχνοντας το αλεύρι λίγο – λίγο. Στο τέλος προσθέτουμε τα αμύγδαλα.
- Φτιάχνουμε μία ζύμη μαλακή και εύπλαστη και πλάθουμε σε ότι σχήμα μας αρέσει με το χέρι ή με κάποιο χριστουγεννιάτικο κουπάτ.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 170°C, για 15 λεπτά.
- Αφήνουμε τους κουραμπιέδες να κρυώσουν και τους ραντίζουμε με το ανθόνερο.
- Κάποιους βάζουμε στη λιωμένη κουβερτούρα και κάποιους αχνίζουμε με στέβια.