90-apple-crumble
ΚΡΑΜΠΛ ΜΗΛΟΥ (ΧΩΡΙΣ ΖΑΧΑΡΗ)
12 Νοεμβρίου 2018
kormos 4
Χριστουγεννιάτικος κορμός χωρίς ζάχαρη
22 Νοεμβρίου 2018
Show all
ZOGRAFOS_PROFILE_WEBSITE_SLIM_LINE_306X358
Προετοιμασία
Μερίδες
ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

  1. Βάζουμε τα αμύγδαλα σε ένα ταψί και τα καβουρντίζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, για περίπου 15 λεπτά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα σπάμε στο γουδί, ώστε να είναι χοντροκομμένα.
  2. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με το γλυκαντικό μέχρι να αφρατέψει, περίπου 10 λεπτά. Διαλύουμε το μπέικιν πάουντερ σε λίγο ανθόνερο και το ρίχνουμε στο μείγμα.
  3. Διαλύουμε τη σόδα μέσα στο κονιάκ και το ρίχνουμε στο μίξερ.
  4. Στη συνέχεια ρίχνουμε τον κρόκο αυγού και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ανακατευτούν καλά. Ξεκινάμε το ζύμωμα σε χαμηλή ταχύτητα ρίχνοντας το αλεύρι λίγο – λίγο. Στο τέλος προσθέτουμε τα αμύγδαλα.
  5. Φτιάχνουμε μία ζύμη μαλακή και εύπλαστη και πλάθουμε σε ότι σχήμα μας αρέσει με το χέρι ή με κάποιο χριστουγεννιάτικο κουπάτ.
  6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 170°C, για 15 λεπτά.
  7. Αφήνουμε τους κουραμπιέδες να κρυώσουν και τους ραντίζουμε με το ανθόνερο.
  8. Κάποιους βάζουμε στη λιωμένη κουβερτούρα και κάποιους αχνίζουμε με στέβια.

 

 

 

ΥΛΙΚΑ

500 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
30 γραμ. Slim Line Stevia
340 γραμ. βούτυρο γάλακτος
1 κουτ. του γλυκού σόδα
1 κρόκος αυγού
1/2 κουτ. του γλυκού μπέικιν πάουντερ
50 ml κονιάκ
2 βανίλιες
100 γραμ. αμύγδαλα
ανθόνερο

Για το πασπάλισμα:
Κουβερτούρα λιωμένη
Slim Line Stevia