ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
- Σε ένα κατσαρολάκι, ζεσταίνετε το γάλα, τη φρουκτόζη και το ρούμι.
- Ανακατεύετε με ένα σύρμα το κορν φλάουρ και την κρέμα γάλακτος, μέχρι να διαλυθεί εντελώς και τα προσθέτετε στο γάλα.
- Ζεσταίνετε ξανά το μίγμα, σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει.
- Απομακρύνετε από τη φωτιά και συνεχίζετε το ανακάτεμα για 2 λεπτά.
- Μεταφέρετε το μίγμα σε ένα μπολ, το αφήνετε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου και το βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες.
- Το τοποθετείτε στην κατάψυξη, μέχρι να σταθεροποιηθεί καλά και να παγώσει ( κάθε μισή ώρα το βγάζετε και το αφρατεύετε με ένα σύρμα).
- Εναλλακτικά το παγώνετε σε παγωτομηχανή σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή της.
TIP
Μπορείτε να το σερβίρετε, ρίχνοντας από πάνω ένα ποτηράκι καφέ espresso.