ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
- Βάζετε τα δύο φύλλα ζελατίνης μέσα σε μπολ με κρύο νερό, για να μουλιάσουν.
- Χτυπάτε τους κρόκους αυγών, μέχρι να γίνουν αφράτοι και προσθέτετε το γάλα, τη βανίλια και το κακάο, ανακατεύοντας καλά.
- Ζεσταίνετε το μείγμα, ανακατεύοντας συνεχώς, και προσθέτετε την καστανή ζάχαρη και τα μουλιασμένα φύλλα ζελατίνης. Ανακατεύετε και αφήνετε το μείγμα να κρυώσει. Μόλις κρυώσει, το βάζετε στο ψυγείο για 2 ώρες.
- Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγί και τη βάζετε στο ψυγείο. Μόλις πήξουν αρκετά και τα δύο, τα ανακατεύετε και βάζετε το μείγμα του παγωτού στην κατάψυξη, μέχρι να παγώσει καλά.
- Προαιρετικά, γαρνίρετε το παγωτό με ξηρούς καρπούς χονδροκομμένους ή με κομμάτια σοκολάτας.