ΠΑΓΩΤΟ ΚΑΡΑΜΕΛΑΣ ΜΕ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΚΑΡΑΜΕΛΑΣ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
9 Ιανουαρίου 2017
gliko-anthotiro
ΓΛΥΚΟ ΑΝΘΟΤΥΡΟΥ
9 Ιανουαρίου 2017
Show all
pagoto-sokolata
Προετοιμασία
Μερίδες
ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
  1. Βάζετε τα δύο φύλλα ζελατίνης μέσα σε μπολ με κρύο νερό, για να μουλιάσουν.
  2. Χτυπάτε τους κρόκους αυγών, μέχρι να γίνουν αφράτοι και προσθέτετε το γάλα, τη βανίλια και το κακάο, ανακατεύοντας καλά.
  3. Ζεσταίνετε το μείγμα, ανακατεύοντας συνεχώς, και προσθέτετε την καστανή ζάχαρη και τα μουλιασμένα φύλλα ζελατίνης. Ανακατεύετε και αφήνετε το μείγμα να κρυώσει. Μόλις κρυώσει, το βάζετε στο ψυγείο για 2 ώρες.
  4. Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγί και τη βάζετε στο ψυγείο. Μόλις πήξουν αρκετά και τα δύο, τα ανακατεύετε και βάζετε το μείγμα του παγωτού στην κατάψυξη, μέχρι να παγώσει καλά.
  5. Προαιρετικά, γαρνίρετε το παγωτό με ξηρούς καρπούς χονδροκομμένους ή με κομμάτια σοκολάτας.
ΥΛΙΚΑ

5 κρόκοι αυγών

⅔ φλιτζανιού καστανή ζάχαρη Demerara  ΖΩΓΡΑΦΟΣ

2 φλιτζάνια γάλα αποβουτυρωμένο

1 βανίλια

2 κουταλιές της σούπας κακάο

2 ½ φλιτζάνια κρέμα γάλακτος

2 φύλλα ζελατίνης

 


Για το γαρνίρισμα (προαιρετικά):

Ξηροί καρποί χονδροκομμένοι και κομμάτια σοκολάτας