ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
Για το ζελέ
- Βάζετε σε ένα μπολ τα φύλλα τσαγιού και το ξύσμα λεμονιού και τα ανακατεύετε καλά.
- Μουλιάζετε τη ζελατίνη για 10 λεπτά σε κρύο νερό.
- Βάζετε σε μια κατσαρόλα το κρασί, το νερό, το γλυκαντικό και τα βράζετε για 1 λεπτό.
- Βγάζετε από τη φωτιά και προσθέτετε τη ζελατίνη καλά στυμμένη και την ανακατεύετε να διαλυθεί μέσα στο ζεστό μείγμα. Τέλος προσθέτετε τον χυμό λεμονιού, τα φύλλα τσαγιού και ανακατεύετε καλά.
- Μοιράζετε το ζελέ σε 8 φορμάκια για πανακότα ή σε μικρά ποτήρια και τα βάζετε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσουν καλά.
Για την πανακότα
- Μουλιάζετε τη ζελατίνη σε κρύο νερό για 10 λεπτά.
- Βάζετε σε μια κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος , το γάλα, το γλυκαντικό, τη βανίλια κομμένη στη μέση και τα αφήνετε να ζεσταθούν καλά, όχι να βράσουν.
- Αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε τη ζελατίνη καλά στυμμένη και τα ανακατεύετε.
- Βγάζετε τη βανίλια από την κατσαρόλα, με ένα μαχαίρι αφαιρείτε τους σπόρους και τους ρίχνετε ξανά στην κατσαρόλα. Ανακατεύετε για να μοιραστούν σε όλη την κρέμα.
- Αφήνετε την κρέμα να κρυώσει καλά πριν τη ρίξετε στα φορμάκια με το ζελέ.
- Μοιράζετε την κρέμα στα φορμάκια και τα βάζετε στο ψυγείο να κρυώσουν καλά για 3-4 ώρες.
- Βγάζετε από το ψυγείο και βουτάτε το μισό φορμάκι μέσα σε ζεστό νερό για 4 δευτερόλεπτά. Το αναποδογυρίζετε σε ένα πιάτο, διακοσμείτε με φύλλα τσαγιού και σερβίρετε.
TIP
Μπορείτε να αντικαταστήσετε το νερό και το κρασί, με 120 γραμ. σαμπάνιας.