pougia
ΠΟΥΓΚΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΑ ΦΡΟΥΤΑ ΚΑΙ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΒΕΡΙΚΟΚΟ
6 Φεβρουαρίου 2017
panakota_1
ΠΑΝΑΚΟΤΑ ΜΕ ΖΕΛΕ ΑΠΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΣΑΙ
6 Φεβρουαρίου 2017
Show all
pasta_flora_2
Προετοιμασία
Μερίδες
10-12 μερίδες
ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Για τη ζύμη

  1. Βάζετε σε ένα μπολ το αλεύρι, το αλάτι, τη φρουκτόζη, το μπέικιν πάουντερ, τις βανίλιες και ανακατεύετε.
  2. Χτυπάτε το βούτυρο μέχρι να γίνει κρέμα, προσθέτετε το αυγό και το κονιάκ και συνεχίζετε να χτυπάτε για 5 λεπτά ακόμα.
  3. Προσθέτετε τα στερεά υλικά κοσκινισμένα και ανακατεύετε πολύ καλά με μια πλαστική κουτάλα μέχρι να γίνει μια μαλακιά ζύμη. Τυλίγετε τη ζύμη με μεμβράνη και τη  φυλάτε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
  4. Αδειάζετε τα ¾ της ζύμης σε μία βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα τάρτας με διάμετρο 26εκ. Κρατάτε το ¼ της ζύμης για την επιφάνεια.
  5. Καλύπτετε με τη ζύμη όλη την επιφάνεια της φόρμας και τα τοιχώματα.
  6. Ανοίγετε το 1/4 της ζύμης που κρατήσατε με τη βοήθεια ενός πλάστη σε πάχος 0.5 εκ. και κόβετε σε στρόγγυλο σχήμα με τη βοήθεια κουπάτ ή ενός μικρού ποτηριού.

Για τη γέμιση

Βάζετε το ανθότυρο σε ένα μπολ και το λιώνετε με ένα πιρούνι. Προσθέτετε τα αυγά, το μπέικιν πάουντερ και τη βανίλια και ανακατεύετε πολύ καλά.

Συναρμολόγηση

  1. Αδειάζετε την κρέμα ανθότυρου μέσα στο ταψί με τη στρωμένη ζύμη και την απλώνετε ομοιόμορφα. Πάνω από την κρέμα, απλώνετε τη μαρμελάδα και τοποθετείτε από πάνω τα υπόλοιπα στρογγυλά κομμάτια της ζύμης.
  2. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 35-40 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
  3. Βγάζετε την πάστα Φλώρα από τον φούρνο και την αφήνετε να κρυώσει για 30-40 λεπτά.
  4. Κόβετε και σερβίρετε.
ΥΛΙΚΑ

Για τη ζύμη

 

300 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

60 γραμ. φρουκτόζη ΖΩΓΡΑΦΟΣ

½ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

2 βανίλιες

Λίγο αλάτι

150 γραμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

1 αυγό σε θερμοκρασία δωματίου, ελαφρά χτυπημένο

2 κουταλιές της σούπας κονιάκ


Για τη γέμιση

 

400 γραμ. ανθότυρο

3 αυγά

1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ,

1 βανίλια

1 βαζάκι μαρμελάδα Light ΖΩΓΡΑΦΟΣ βερίκοκο