ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
Για το παντεσπάνι
- Σε ένα μπολ ανακατεύετε την καστανή ζάχαρη με τη μαργαρίνη, ώσπου το μίγμα να γίνει κρεμώδες. Προσθέτετε τα αυγά, χτυπώντας καλά. Διαλύεται το κακάο στο γάλα και το ρίχνετε στο μίγμα. Έπειτα ρίχνετε το αλεύρι και το μπέϊκιν-πάουντερ. Ανακατεύετε καλά.
- Τα τρία κομμάτια παντεσπάνι της τούρτας μπορείτε να τα φτιάξετε με δυο τρόπους, κατά την προτίμησή σας.
Πρώτος τρόπος : Βουτυρώνετε ένα στρογγυλό ταψί και βάζετε μέσα το μίγμα. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 οC για 45 – 50 λεπτά, μέχρι να ψηθεί καλά. Αφήνετε το παντεσπάνι να κρυώσει και το κόβετε (με νήμα) σε τρεις φέτες.
Δεύτερος τρόπος : Βουτυρώνετε τρία στρογγυλά ταψάκια. Βάζετε το 1/3 του μίγματος σε κάθε ένα ταψάκι. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175ο C για 15 – 20 λεπτά, μέχρι να ψηθούν καλά. Αφήνετε τα τρία παντεσπάνια να κρυώσουν.
Για τη γέμιση
- Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγί και τη βάζετε στο ψυγείο για να σκληρύνει. Κρατάτε το ¼ της σαντιγί για το γαρνίρισμα, ενώ την υπόλοιπη την ανακατεύετε με τη μαρμελάδα. Έπειτα απλώνετε τη γέμιση επάνω στο πρώτο κρύο παντεσπάνι και βάζετε από πάνω το δεύτερο παντεσπάνι. Κάνετε το ίδιο με το τρίτο παντεσπάνι. Πάνω από το τρίτο παντεσπάνι στρώνετε την υπόλοιπη γέμιση.
- Γαρνίρετε με ολόκληρα βύσσινα (ή μαρμελάδα βύσσινο, κατά την προτίμηση σας) και την σαντιγί που είχατε κρατήσει.