mhlopita
ΜΗΛΟΠΙΤΑ
31 Ιανουαρίου 2017
cookies
ΜΠΙΣΚΟΤΑ (COOKIES) ΜΕ ΣΤΑΦΙΔΕΣ
31 Ιανουαρίου 2017
Show all
mous-cafe1
Προετοιμασία
Μερίδες
4-6
ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
  1. Χτυπάτε καλά τους κρόκους των αυγών με τη μαύρη ζάχαρη.
  2. Λιώνετε τη ζελατίνη στο ζεστό νερό, προσθέτετε το κονιάκ και το στιγμιαίο καφέ για να διαλυθεί και τα προσθέτετε όλα στο μίγμα κρόκων – ζάχαρης, χτυπώντας καλά.
  3. Στη συνέχεια αφήνετε το μίγμα μέχρι να αρχίσει να πήζει.
  4. Χτυπάτε τα ασπράδια των αυγών σε σφικτή μαρέγκα.
  5. Έπειτα χτυπάτε την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγί. Προσθέτετε την μαρέγκα και τη σαντιγί στο υπόλοιπο μίγμα, ανακατεύοντας ελαφρά.
  6. Βάζετε την μους σε μπολάκια και στο ψυγείο για  2 – 3 ώρες, μέχρι να πήξει καλά.
  7. Σερβίρετε τη μους δροσερή.

Προαιρετικά, γαρνίρετε με κόκκους καφέ.

ΥΛΙΚΑ

2 φλιτζάνια μαύρη ζάχαρη Muscovado Dark Brown Crystal ΖΩΓΡΑΦΟΣ

5 αυγά  (χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια)

2 κουταλιές της σούπας κονιάκ

2 κουταλάκια του γλυκού στιγμιαίος καφές

4 φύλλα  ζελατίνη

6 κουταλιές της σούπας ζεστό νερό

1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος