ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
- Βάζετε την μαύρη ζάχαρη Muscovado μέσα σε ένα μέτριο κατσαρολάκι και την μαλακώνετε με τα δάκτυλα ώστε να διαλυθούν τυχόν σβώλοι.
- Στη συνέχεια προσθέτετε το γάλα, τη βανίλια και το αλάτι. Βάζετε τους κρόκους σε ένα μπολ και τους χτυπάτε με ένα σύρμα ώστε να ομογενοποιηθούνε.
- Ετοιμάζετε στην άκρη ένα καθαρό, ευρύχωρο μπολ και στερεώνετε πάνω του ένα ψιλό σουρωτήρι.
- Ζεσταίνετε το γάλα με τη μαύρη ζάχαρη σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς με σπάτουλα μαρίζ μέχρι να ζεσταθεί καλά. Το αποσύρετε από τη φωτιά και το προσθέτετε με αργή ροή μέσα στους κρόκους, χτυπώντας τους συνεχώς με το σύρμα.
- Μεταφέρετε ξανά το μίγμα στην κατσαρόλα και μαγειρεύετε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς με τη σπάτουλα.
- Αποσύρετε την κρέμα από την φωτιά τη στιγμή που θα αρχίσει να σχηματίζεται ένα φιλμ στον πάτο της κατσαρόλας όταν την γέρνετε στο πλάι (αν έχετε θερμόμετρο είναι έτοιμο όταν φτάσει στους 85ºC). Θέλουμε να έχει πήξει ελαφρώς, σαν κρέμα γάλακτος. Προσοχή μην υπερθερμανθεί και «κόψει» το μίγμα.
- Περνάτε το μίγμα μέσα από το σουρωτήρι που έχετε ετοιμάσει και το αφήνετε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου ανακατεύοντας συχνά. Όταν κρυώσει καλά, το τοποθετείτε στο ψυγείο.
- Η κρέμα διαρκεί έως 3 ημέρες (ανάλογα και με το πόσο φρέσκο ήταν το γάλα που χρησιμοποιήσατε).
TIP
Περιχύνετε με αυτήν τα γλυκό σας, ταιριάζει τέλεια με τα περισσότερα γλυκά με ζύμη όπως κέικ, τάρτες, crumbles αλλά και με κομπόστες φρούτων ή και παγωτά.
Μπορείτε να προσθέσετε extra γεύση με 1 κουτ. της σούπας κονιάκ, ρούμι ή άλλο ποτό της αρεσκείας σας.