traifl_1
ΤΡΑΙΦΛ ΜΕ ΑΧΛΑΔΙΑ
31 Ιανουαρίου 2017
scones_2
SCONES ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΒΟΥΤΥΡΟΥ ΚΑΙ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΒΥΣΣΙΝΟ
2 Φεβρουαρίου 2017
Show all
creme_brule_2
Προετοιμασία
Μερίδες
8 μερίδες
ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Για τη γέμιση

Βάζετε σε ένα μεγάλο μπολ όλα τα υλικά εκτός από τις 2 κουταλιές της σούπας  καστανή ζάχαρη και ανακατεύετε πολύ καλά.

Για την τάρτα

Βουτυρώνετε μια φόρμα τάρτας και απλώνετε τη ζύμη έτσι ώστε να καλύψει όλη την επιφάνεια.

Για τη σάλτσα καφέ

  1. Βάζετε σε μια κατσαρόλα όλα τα υλικά και τα αφήνετε να βράσουν για 10 λεπτά μέχρι να λιώσει η καστανή ζάχαρη και να δέσει ελαφρώς η σάλτσα.
  2. Αφήνετε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.

Συναρμολόγηση

  1. Αδειάζετε την γέμιση μέσα στη φόρμα με το φύλλο κουρού, πασπαλίζετε με τις  2 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο  στους 2000C για 20-25 λεπτά μέχρι να πήξει η γέμιση αλλά στο κέντρο της να κουνιέται ελαφρώς.
  2. Βγάζετε από τον φούρνο και αφήνετε να κρυώσει έτσι ώστε να σταθεροποιηθεί η κρέμα.
  3. Περιχύνετε με τη σάλτσα καφέ και σερβίρετε.
ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ (CREME BRULEE)

2 κουταλιές της σούπας βούτυρο λιωμένο

380 γραμ. γάλα καρύδας

3 αυγά

1 βανίλια

30 γραμ. κορν φλάουρ

100 γραμ. καστανή ζάχαρη Brown Crystal ΖΩΓΡΑΦΟΣ & 2 κουταλιές της σούπας για πασπάλισμα

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΡΤΑ

1 φύλλο κουρού

1 κουταλάκι του γλυκού βούτυρο


ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΚΑΦΕ

30 γραμ. καστανή ζάχαρη Brown Crystal ΖΩΓΡΑΦΟΣ

1 κουταλιά της σούπας στιγμιαίος καφές

50 γραμ. νερό

120 γραμ. γάλα εβαπορέ