dixrwma-mpiskota
ΔΙΧΡΩΜΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ
10 Φεβρουαρίου 2017
kantaifi
ΚΑΝΤΑΪΦΙ ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ
10 Φεβρουαρίου 2017
Show all
ekmek
Προετοιμασία
Μερίδες
6
ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
  1. Σε ένα κατσαρολάκι βράζετε το νερό µε το γλυκαντικό και την κανέλα.
  2. Απλώνετε τις φρυγανιές σε ένα ορθογώνιο σκεύος και τις περιχύνετε µε το σιρόπι.

Για την κρέµα

  1. Χτυπάτε τους κρόκους αυγών µε το γλυκαντικό.
  2. Ζεσταίνετε λίγο το γάλα και το προσθέτετε.
  3. Βάζετε τη βανίλια και το κορν φλάουρ ανακατεύοντας καλά.
  4. Μεταφέρετε όλο το μίγµα σε κατσαρόλα και βράζετε σε πολύ χαµηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς µέχρι να πήξει η κρέµα.
  5. Αφού κρυώσει η κρέµα την απλώνετε πάνω από τις φρυγανιές και γαρνίρετε µε την κρέµα γάλακτος, χτυπηµένη σε σαντιγί µαζί µε 4 κουταλιές της σούπας γλυκαντικό, και τα αµύγδαλα φιλέ
TIP

Προεραιτικά, πασπαλίζετε με κανέλα.

ΥΛΙΚΑ

• 15 φρυγανιές

Για το σιρόπι:

• 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα

• 1½ φλιτζάνι γλυκαντικό Slim Line

• 1½ φλιτζάνι νερό

Για την κρέµα:

• 4 φλιτζάνια γάλα

• 4 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ

• 4 κρόκοι αυγών

• 6 κουταλιές της σούπας γλυκαντικό Slim Line

• 1 βανίλια

Για τη σαντιγί:

• 2 φλιτζάνια κρέµα γάλακτος

• 4 κουταλιές της σούπας γλυκαντικό Slim Line

Για γαρνίρισµα:

• 1 φλιτζάνι αµύγδαλα φιλέ