ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
- Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί μαζί με το βούτυρο.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε έναν –έναν τους κρόκους και το γλυκαντικό. Ανακατεύουμε πολύ καλά και προσθέτουμε την πούδρα φουντούκιου.
- Τέλος, χτυπάμε τα ασπράδια στο μίξερ με το σύρμα μέχρι να γίνουν μαρέγκα και την ανακατεύουμε απαλά με το μείγμα ώστε να ομεγενοποιηθεί.
- Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ-ταρτιέρα 20 εκ. Αδειάζουμε μέσα το μείγμα και ψήνουμε την φουντουκόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 190◦C για 12 λεπτά και στους 170◦C για άλλα 13 λεπτά.
- Πασπαλίζουμε με άγλυκο κακάο και χοντροκομμένα φουντούκια.