ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
- Ανοίγουμε το φύλλο κρούστας και το αφήνουμε να ξεραθεί για να θρυμματίζεται καλύτερα.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C, ξεκινώντας την διαδικασία μας, έτσι ώστε να κάψει καλά.
- Ανακατεύουμε καλά στο μίξερ το λάδι, τα αυγά, το γιαούρτι και τον χυμό. Ρίχνουμε το ξύσμα και το γλυκαντικό και συνεχίζουμε το χτύπημα.
- Κομματιάζουμε και θρυμματίζουμε το φύλλο και το αφήνουμε μέσα στο μείγμα ώστε να βραχεί καλά.
- Αδειάζουμε την πορτοκαλόπιτα σε ένα πυρέξ και ψήνουμε, πάνω κάτω στις αντιστάσεις, για 30-40 λεπτά περίπου. Κάνουμε το γνωστό κόλπο με το μαχαιράκι στο κέικ για να δούμε αν είναι ψημένη.
- Αφήνουμε την πορτοκαλόπιτα να κρυώσει καλά για να την σιροπιάσουμε.
- Για το σιρόπι, βράζουμε όλα τα υλικά μαζί γύρω στα δέκα λεπτά.
- Ρίχνουμε το καυτό το σιρόπι πάνω στην κρύα ποροκαλόπιτα και την κόβουμε σε μερίδες. Την αφήνουμε να ξεκουραστεί για μία ώρα περίπου, ώστε να ρουφήξει όλο το σιροπάκι.