ΣΤΑΦΙΔΟΨΩΜΑ ΜΕ STEVIA
7 Ιουνίου 2021
fountoukopita
ΥΓΡΗ ΦΟΥΝΤΟΥΚΟΠΙΤΑ ΜΕ STEVIA
8 Ιουνίου 2021
Show all
portokalopita main
Προετοιμασία
45 λεπτά
Μερίδες
ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
  1. Ανοίγουμε το φύλλο κρούστας και το αφήνουμε να ξεραθεί για να θρυμματίζεται καλύτερα.
  2. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C, ξεκινώντας την διαδικασία μας, έτσι ώστε να κάψει καλά.
  3. Ανακατεύουμε καλά στο μίξερ το λάδι, τα αυγά, το γιαούρτι και τον χυμό. Ρίχνουμε το ξύσμα και το γλυκαντικό και συνεχίζουμε το χτύπημα.
  4. Κομματιάζουμε και θρυμματίζουμε το φύλλο και το αφήνουμε μέσα στο μείγμα ώστε να βραχεί καλά.
  5. Αδειάζουμε την πορτοκαλόπιτα σε ένα πυρέξ και ψήνουμε, πάνω κάτω στις αντιστάσεις, για 30-40 λεπτά περίπου. Κάνουμε το γνωστό κόλπο με το μαχαιράκι στο κέικ για να δούμε αν είναι ψημένη.
  6. Αφήνουμε την πορτοκαλόπιτα να κρυώσει καλά για να την σιροπιάσουμε.
  7. Για το σιρόπι, βράζουμε όλα τα υλικά μαζί γύρω στα δέκα λεπτά.
  8. Ρίχνουμε το καυτό το σιρόπι πάνω στην κρύα ποροκαλόπιτα και την κόβουμε σε μερίδες. Την αφήνουμε να ξεκουραστεί για μία ώρα περίπου, ώστε να ρουφήξει όλο το σιροπάκι.
ΥΛΙΚΑ

1 πακέτο φύλλο κρούστας

1/2 ποτήρι ελαιόλαδο

10 ml Slim Line Green Drops

1 φακελάκι baking powder (20 γραμ.)

χυμός και ξύσμα από 3 πορτοκάλια

4 αυγά

300 γραμ. γιαούρτι στραγγιστό

Για το σιρόπι:

10 ml Slim Line Green Drops

2 ποτήρια νερό

1 ποτήρι χυμός πορτοκάλι

1 ξυλαράκι κανέλα