Σε ένα μπόλ, βάζετε το γιαούρτι και το γάλα και ανακατεύετε με το σύρμα.
Κοσκινίζετε μέσα το κακάο και ανακατεύετε καλά.
Προσθέτετε το γλυκαντικό ανακατεύετε και στη συνέχεια τα αυγά και τη βανίλια
Τέλος κοσκινίζετε την αλεσμένη βρώμη και ανακατεύετε μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μίγμα.
Μεταφέρετε το μίγμα σε ένα ταψί 20 x 25 εκατ., λαδωμένο ή στρωμένο με λαδόκολλα.
Ψήνετε, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 165°C, για 25- 30 λεπτά περίπου.
Το αφήνετε να κρυώσει εντελώς, πριν το ξεφορμάρετε.
Λιώνετε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα με το γάλα.
Απλώνετε την λιωμένη κουβερτούρα στην επιφάνεια του κέικ, το κόβετε σε μερίδες και σερβίρετε.