glyko psygeiou
ΓΛΥΚΟ ΨΥΓΕΙΟΥ ΜΕ STEVIA
10 Ιουνίου 2021
detox
DETOX ΡΟΦΗΜΑ
22 Ιουνίου 2021
Show all
glyko kerasi
Προετοιμασία
Μερίδες
ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
  1. Πλένουμε τα κεράσια καλά και αφαιρούμε τα κοτσάνια και τα κουκούτσια. Για να βγαίνουν πιο εύκολα τα κουκούτσια, μπορούμε να βάλουμε τα κεράσια στην κατάψυξη για μισή ώρα.
  2. Βάζουμε τα κεράσια σε μια κατσαρόλα τα σκεπάζουμε με νερό, προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και τα αφήνουμε έτσι για μια ώρα.
  3. Στραγγίζουμε τα κεράσια και τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα σε στρώσεις, εναλλάξ με τη ζάχαρη. Τέλος προσθέτουμε τη μία κούπα νερό και τα αφήνουμε έτσι 3-4 ώρες.
  4. Τοποθετούμε την κατσαρόλα  στο μάτι της κουζίνας και μόλις πάρει βράση αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα τους αφρούς από την επιφάνεια. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά. Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει τελείως σκεπασμένο με μία πετσέτα για ένα ολόκληρο βράδυ.
  5. Την επόμενη μέρα ξαναβράζουμε το γλυκό για 10-15 λεπτά μέχρι να δέσει. Προς το τέλος του βρασμού προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και  την αρμπαρόριζα.
  6. Αποσύρουμε από την φωτιά. Αφήνουμε να κρυώσει καλά και τοποθετούμε σε αποστειρωμένα βαζάκια.
ΥΛΙΚΑ

2 κιλά κεράσια μεγάλα

1 κούπα νερό

750 γραμ. μαύρη  ζάχαρη Muscovado ΖΩΓΡΑΦΟΣ

2 κουταλιές χυμό λεμονιού

Επιπλέον 3 κουταλιές χυμό λεμονιού

2 – 3 φύλλα αρμπαρόριζας