ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
- Ετοιμάζουμε το ζελέ και το αφήνουμε σε δροσερό μέρος να έρθει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.
- Σε μια κατσαρόλα με χοντρή βάση, βάζουμε τα 5 φλιτζάνια γάλα μαζί με τις βανίλιες και το γλυκαντικό για να ζεσταθεί.
- Στο ένα φλιτζάνι γάλα που κρατήσαμε αδειάζουμε το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε καλά να διαλυθεί.
- Όταν πάρει βράση το γάλα, αδειάζουμε το μείγμα με το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε καλά έως ότου πήξει η κρέμα μας.
- Απλώνουμε προσεκτικά την κρέμα πάνω από τα μπισκότα, τα οποία έχουμε προηγουμένως βουτήξει στο γάλα. Βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα και μετά ρίχνουμε από πάνω το ζελέ που έχουμε ετοιμάσει. Προαιρετικά τοποθετούμε πάνω στο ζελέ φέτες ανανά και κεράσια.
- Τοποθετούμε το γλυκό και πάλι στο ψυγείο, μέχρι να σταθεροποιηθεί το ζελέ.
TIP
Εναλλακτικά μπορείτε να αντικαταστήσετε τις βανίλιες και το κορν φλάουρ με 100 γραμ. Άνθος Αραβοσίτου.