taxinopita
ΤΑΧΙΝΟΠΙΤΕΣ
10 Ιουνίου 2021
Show all
glyko psygeiou
Προετοιμασία
45 λεπτά
Μερίδες
ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
  1. Ετοιμάζουμε το ζελέ  και το αφήνουμε σε δροσερό μέρος να έρθει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος .
  2. Σε μια κατσαρόλα με χοντρή βάση βάζουμε τα 5 φλ.γάλα μαζί με βανίλια και την υπόλοιπη  στέβια να ζεσταθεί.
  3. Στο ένα φλιτζάνι γάλα που κρατήσαμε αδειάζουμε τον ανθό αραβοσίτου και ανακατεύουμε καλά να διαλυθούν.
  4. Όταν πάρει βράση το γάλα, αδειάζουμε το μείγμα με τον ανθό αραβοσίτου και ανακατεύουμε καλά έως ότου πήξει η κρέμα μας.
  5. Απλώνουμε προσεκτικά την κρέμα πάνω από τα μπισκότα τα οποία πριν τα έχουμε βουτήξει στο γάλα. Βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα και μετά ρίχνουμε από πάνω το ζελέ που έχουμε ετοιμάσει. Προαιρετικά τοποθετούμε πάνω στο ζελέ φέτες ανανά και κεράσια.
  6. Τοποθετούμε το γλυκό και πάλι στο ψυγείο, μέχρι να σταθεροποιηθεί το ζελέ.
ΥΛΙΚΑ

250 γραμ. μπισκότα (1 συσκευασία) τύπου Πτι-Μπέρ ολικής

Λίγο γάλα για να βουτήξουμε τα μπισκότα

100 γραμ. Άνθος Αραβοσίτου

6 φλιτζάνια φρέσκο γάλα

3 κουτ. της σούπας Slim Line Green Drops

3 βανίλιες

2 συσκευασίες ζελέ χωρίς ζάχαρη φράουλα

Κεράσια και ανανά