taxinopita
ΤΑΧΙΝΟΠΙΤΕΣ
10 Ιουνίου 2021
glyko kerasi
ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΚΕΡΑΣΙ
17 Ιουνίου 2021
Show all
glyko psygeiou
Προετοιμασία
45 λεπτά
Μερίδες
ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
  1. Ετοιμάζουμε το ζελέ  και το αφήνουμε σε δροσερό μέρος να έρθει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.
  2. Σε μια κατσαρόλα με χοντρή βάση, βάζουμε τα 5 φλιτζάνια γάλα μαζί με τις βανίλιες και το γλυκαντικό για να ζεσταθεί.
  3. Στο ένα φλιτζάνι γάλα που κρατήσαμε αδειάζουμε το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε καλά να διαλυθεί.
  4. Όταν πάρει βράση το γάλα, αδειάζουμε το μείγμα με το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε καλά έως ότου πήξει η κρέμα μας.
  5. Απλώνουμε προσεκτικά την κρέμα πάνω από τα μπισκότα, τα οποία έχουμε προηγουμένως βουτήξει στο γάλα. Βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα και μετά ρίχνουμε από πάνω το ζελέ που έχουμε ετοιμάσει. Προαιρετικά τοποθετούμε πάνω στο ζελέ φέτες ανανά και κεράσια.
  6. Τοποθετούμε το γλυκό και πάλι στο ψυγείο, μέχρι να σταθεροποιηθεί το ζελέ.
TIP

Εναλλακτικά μπορείτε να αντικαταστήσετε τις βανίλιες και το κορν φλάουρ με 100 γραμ. Άνθος Αραβοσίτου.

ΥΛΙΚΑ

250 γραμ. μπισκότα (1 συσκευασία) τύπου Πτι-Μπέρ ολικής

Λίγο γάλα για να βουτήξουμε τα μπισκότα

100 γραμ. κορν φλάουρ

6 φλιτζάνια φρέσκο γάλα

3 κουτ. της σούπας Slim Line Green Drops

3 βανίλιες

2 συσκευασίες ζελέ χωρίς ζάχαρη φράουλα

Κεράσια και ανανά