ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
- Για το σιρόπι, βράζουμε το νερό σε μία κατσαρόλα και μόλις πάρει βράση, αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το γλυκαντικό και το κονιάκ και ανακατεύουμε.
- Για τις καριόκες, λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και προσθέτουμε μία κουταλιά ταχίνι και μία κακάο και ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει το ταχίνι. Αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει αρκετά.
- Σε ένα μεγάλο μπολ αναμιγνύουμε την φρυγανιά, την καρυδόψιχα, την κανέλα, το υπόλοιπο κακάο και το υπόλοιπο ταχίνι. Στη συνέχεια βάζουμε το κρύο σιρόπι και το μίγμα κουβερτούρας και ανακατεύουμε πολύ καλα. Το αφήνουμε μισή ώρα περίπου να κρυώσει και να πήξει και το χωρίζουμε σε 4 μέρη.
- Κόβουμε 4 κομμάτια μεμβράνης και μοιράζουμε το μίγμα. Τυλίγουμε με την μεμβράνη το μίγμα και το πλάθουμε σε ρολό με διάμετρο 5 εκατοστά. Τα βάζουμε στο ψυγείο για 4 ώρες περίπου, μέχρι να σφίξουν καλά.
- Βγάζουμε τα ρολα από το ψυγείο, τα ξετυλίγουμε και με ένα κοφτερό μαχαίρι τα κόβουμε σε καριόκες, πάχους 1 δακτύλου.
- Για την επικάλυψη, λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί. Παίρνουμε ένα καλαμάκι για σουβλάκι, το οποίο το περνάμε κατα μήκος της καριόκας. Στη συνέχεια βυθίζουμε την καριόκα στην λιωμένη κουνερτούρα, αφήνουμε να φύγει η περιττή ποσότητα και ακουμπάμε την καρικόκα σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα..
- Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία για όλες τις καριόκες και αφού τελειώσουμε ακουμπάμε σε κάθε καριόκα ένα καρύδι.
- Τις αφήνουμε να παγώσουν στο ψυγείο για 5 ώρες περίπου, μέχρι να σφίξει καλά η σοκολάτα.
- Τις τυλίγουμε με μεμβράνη ή αλουμινόχαρτο και τις φυλάμε στο ψυγείο.