ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
- Χτυπάτε τα αυγά με τη φρουκτόζη. Προσθέτετε το μπέικιν πάουντερ, τις βανίλιες, τον χυμό, το ξύσμα πορτοκαλιού και το βούτυρο.
- Ζεσταίνετε το γάλα και ρίχνετε την αμμωνία ανακατεύοντας καλά μέχρι να λιώσει.
- Ρίχνετε το γάλα στο υπόλοιπο μίγμα και τέλος προσθέτετε το αλεύρι. Ζυμώνετε καλά το μίγμα και πλάθετε τα κουλουράκια σε διάφορα σχήματα.
- Τα τοποθετείτε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, σε απόσταση από το άλλο για να μην κολλήσουν κατά το ψήσιμο.
- Αλείφετε τα κουλουράκια με 1 κρόκο αυγού, διαλυμένο σε 2 κουταλιές της σούπας νερό.
- Ψήνετε στους 180°C μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν.
TIP
Εναλλακτικά μπορείτε να τα ψήσετε στον αέρα, στους 160°C.