Βάζετε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ρίχνετε τα ροδάκινα, το ξύσμα λεμονιού, το γλυκαντικό και 2 φλιτζάνια νερό.
Ανακατεύετε για να διαλυθεί το γλυκαντικό, χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε το μίγμα να σιγοβράσει.
Όταν τα ροδάκινα μαλακώσουν αρκετά, τα λιώνετε με τον πολτοποιητή πατάτας μέσα στην κατσαρόλα, την ώρα που το μείγμα σιγοβράζει.
Αφήνετε το μείγμα να σιγοβράσει κι άλλο, μέχρις ότου δέσει αρκετά και μοιάζει με αραιή μαρμελάδα.
Κατεβάζετε από τη φωτιά και αφήνετε να κρυώσει.
Όταν κρυώσει, σουρώνετε το μίγμα και μεταφέρετε μόνο το σιρόπι ροδάκινου σε ένα μεγάλο μπολ.
Προσθέτετε το χυμό λεμονιού, ρίχνετε 4 φλιτζάνια ανθρακούχο νερό και προσθέτετε πολλά παγάκια.
Γαρνίρετε με κομμάτια ροδάκινου και φυλλαράκια μέντας και σερβίρετε.
Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε 60 γραμ. Slim Line Green Crystal ή 210 γραμ. φρουκτόζη ΖΩΓΡΑΦΟΣ