Για τη ζύμη:
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180ºC.
Σε ένα μπολ χτυπάτε το βούτυρο με την καστανή ζάχαρη και όταν αφρατέψει το μίγμα, ρίχνετε τα αυγά.
Προσθέτετε σταδιακά το αλεύρι και χτυπάτε μέχρι να σχηματιστεί μια ζύμη.
Με τα χέρια πλάθετε μια μπάλα ζύμης, την οποία τυλίγετε με πλαστική μεμβράνη και τοποθετείτε στο ψυγείο για τουλάχιστον 60 λεπτά.
Αφαιρείτε τη ζύμη από το ψυγείο και την ανοίγετε σε ένα φύλλο πάχους 3-4 χιλιοστών.
Απλώνετε τη ζύμη σε μια ταρτιέρα, φροντίζοντας να καλύψετε τόσο τον πάτο, όσο και τα τοιχώματα του σκεύους.
Με ένα πιρούνι τρυπάτε τον πάτο της ζύμης και επιστρέφετε τη ζύμη στο ψυγείο για 20 λεπτά.
Καλύπτετε την επιφάνεια της ζύμης με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και γεμίζετε με φασόλια ή φακές για να αποκτήσει βάρος.
Τοποθετείτε την ταρτιέρα στον προθερμασμένο φούρνο και ψήνετε για 10-15 λεπτά.
Αποσύρετε από τον φούρνο, αφαιρείτε το βάρος και αφήνετε να κρυώσει.
Για τη γέμιση:
Κόβετε τα νεκταρίνια στη μέση και αφαιρείτε τα κουκούτσια.
Κόβετε τα νεκταρίνια σε μεγάλα καρέ και τα απλώνετε ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια της τάρτας.
Βάζετε στον κάδο του μίξερ το γιαούρτι, την καστανή ζάχαρη, τα αυγά, τη βανίλια και χτυπάτε μέχρι να πάρετε ένα λείο μείγμα.
Προσθέτετε τα αμύγδαλα και ανακατεύετε.
Περιχύνετε τα νεκταρίνια με το μείγμα και πασπαλίζετε με κανέλα.
Ψήνετε για 40 περίπου λεπτά, μέχρι να φουσκώσει η τάρτα και κατόπιν να σφίξει στο κέντρο.
Αφαιρείτε την τάρτα από τον φούρνο και την αφήνετε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
Πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη, γαρνίρετε με φρέσκο βασιλικό και σερβίρετε.