liker-portokali
ΛΙΚΕΡ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
10 Φεβρουαρίου 2017
mpougatsa
ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ
10 Φεβρουαρίου 2017
Show all
loukoumades
Προετοιμασία
Μερίδες
30-40
ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
  1. Ανακατεύετε τη μαγιά με το μισό αλεύρι και το χλιαρό νερό. Προσθέτετε το γάλα, το λάδι, το αυγό, το ξύσμα λεμονιού, και την καστανή ζάχαρη, ανακατεύετε καλά μέχρι το μίγμα να γίνει χειλός. Προσθέτετε το υπόλοιπο αλεύρι μέχρι ο χυλός να γίνει πηχτή ζύμη, έτσι ώστε να πέφτει από το κουτάλι σε κομμάτια. Βάζετε το μπολ με τη ζύμη σε ζεστό χώρο (περίπου 40ο C) για 1 ώρα περίπου, μέχρι να φουσκώσει.
  2. Βάζετε το λάδι να κάψει. Ρίχνετε μια κουταλιά μίγμα (για κάθε λουκουμά) μέσα στο λάδι και τηγανίζετε μέχρι να ροδίσει.
  3. Για το σιρόπι, βράζετε το νερό με την καστανή ζάχαρη και το μέλι για 5 λεπτά. Περιχύνετε με το ζεστό σιρόπι τους λουκουμάδες και πασπαλίζετε με κανέλα.
ΥΛΙΚΑ

Για τη ζύμη :

  • 4 ½ φλιτζάνια  αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 4 κουταλιές της σούπας λάδι
  • 1 αυγό
  • ½ κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού
  • 1 φλιτζάνι γάλα
  • 1 κουταλιά της σούπας καστανή ζάχαρη Demerara Brown Crystal ΖΩΓΡΑΦΟΣ
  • 2 φακελάκια ξηρή μαγιά
  • 1 ½ φλιτζάνι χλιαρό νερό

 

Για το σιρόπι :

  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι
  • 2 φλιτζάνια νερό
  • 2 φλιτζάνια καστανή ζάχαρη Demerara Brown Crystal ΖΩΓΡΑΦΟΣ

κανέλα, για πασπάλισμα