ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
- Ανακατεύετε τη μαγιά με το μισό αλεύρι και το χλιαρό νερό. Προσθέτετε το γάλα, το λάδι, το αυγό, το ξύσμα λεμονιού, και την καστανή ζάχαρη, ανακατεύετε καλά μέχρι το μίγμα να γίνει χειλός. Προσθέτετε το υπόλοιπο αλεύρι μέχρι ο χυλός να γίνει πηχτή ζύμη, έτσι ώστε να πέφτει από το κουτάλι σε κομμάτια. Βάζετε το μπολ με τη ζύμη σε ζεστό χώρο (περίπου 40ο C) για 1 ώρα περίπου, μέχρι να φουσκώσει.
- Βάζετε το λάδι να κάψει. Ρίχνετε μια κουταλιά μίγμα (για κάθε λουκουμά) μέσα στο λάδι και τηγανίζετε μέχρι να ροδίσει.
- Για το σιρόπι, βράζετε το νερό με την καστανή ζάχαρη και το μέλι για 5 λεπτά. Περιχύνετε με το ζεστό σιρόπι τους λουκουμάδες και πασπαλίζετε με κανέλα.