koulourakia
ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ
10 Φεβρουαρίου 2017
loukoumades
ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ
10 Φεβρουαρίου 2017
Show all
liker-portokali
Προετοιμασία
Μερίδες
ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Παίρνετε το ξύσμα από τα πορτοκάλια, είτε τρίβοντας τα στον τρίφτη είτε χρησιμοποιώντας το ειδικό εργαλείο.

Τοποθετείτε το ξύσμα σε ένα γυάλινο βάζο, προσθέτετε τη βότκα και ανακατεύετε.

Κλείνετε καλά το βάζο και το αφήνετε σε σκοτεινό μέρος για 1 εβδομάδα, ανακατεύοντας 2-3 φορές τη μέρα.

Όταν περάσουν οι μέρες, βράζετε το νερό με την καστανή ζάχαρη για 5 λεπτά και το αφήνετε να κρυώσει καλά. Προσθέτετε το σιρόπι στο βάζο με τη βότκα και το αφήνετε για άλλο ένα βράδυ.

Την επόμενη μέρα σουρώνετε το περιεχόμενο του βάζου και βάζετε το λικέρ σε ένα μπουκάλι.

Το διατηρείτε στο ψυγείο

TIP

Σερβίρεται παγωμένο.

ΥΛΙΚΑ

5 μέτρια πορτοκάλια

350ml βότκα (13/4 φλιτζάνια)

330 γραμ. καστανή ζάχαρη Brown Crystal (2 φλιτζάνια)

400ml νερό (2 φλιτζάνια)