ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
- Κοσκινίζετε το αλεύρι με το μπέικιν – πάουντερ. Χτυπάτε χωριστά τη μαργαρίνη με τη φρουκτόζη στο μίξερ, μέχρι το μίγμα να γίνει αφράτο.
- Ανακατεύετε με ένα πιρούνι το γάλα, το αυγό, τον κρόκο, τη βανίλια και το ξύσμα πορτοκαλιού. Προσθέστε το μείγμα σταδιακά στο μίξερ με τη φρουκτόζη και συνεχίζετε το χτύπημα.
- Βγάζετε το μπολ από το μίξερ και προσθέτετε το μείγμα του αλευριού, ανακατεύοντας ελαφρά, ώσπου να γίνει η ζύμη αφράτη και ομοιογενής.
- Τυλίγετε τη ζύμη με μια μεμβράνη και αφήνετε στο ψυγείο για 1 ώρα.
- Πλάθετε τα κουλουράκια και τα τοποθετείτε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Τα αλείφετε με το διαλυμένο κρόκο αυγού και ψήνετε στους 180οC για 15 – 20 λεπτά.