118-champagne-cocktail
ΚΟΚΤΕΙΛ ΣΑΜΠΑΝΙΑΣ
30 Νοεμβρίου 2018
spageti piperies
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΠΙΠΕΡΙΑΣ
12 Φεβρουαρίου 2019
Show all
Προετοιμασία
45 λεπτά
Μερίδες
ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
  1.  Ξεκινάμε με το σιρόπι, ώστε να είναι κρύο όταν βουτάμε μέσα τα καυτά μελομακάρονα:Βάζουμε όλα τα υλικά σε μία κατσαρόλα. Μόλις πάρουν βράση, τα αφήνουμε να βράσουν για 5 λεπτά και μετά σβήνουμε τη φωτιά.
  2. Για τα μελομακάρονα: Σε μία λεκάνη βάζουμε όλα τα υγρά υλικά και την καστανή ζάχαρη και ανακατεύουμε με μία κουτάλα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
  3. Προσθέτουμε την  κανέλα, το γαρύφαλλο, το ξύσμα και κοσκινίσμένα το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και την σόδα. Τέλος βάζουμε τα καρύδια. Δεν πλάθουμε πολύ, γιατί θέλουμε να έχουμε ένα αφράτο μείγμα.
  4. Ξεκινάμε να πλάθουμε και να αραδιάζουμε τα μελομακάρονα σε μία λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα.Αν θέλουμε, με ένα πιρούνι κάνουμε στην επιφάνειά τους και το χαρακτηριστικό σχέδιο.
  5.  Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C, για 20-25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
  6.  Καβουρντίζουμε το σουσάμι και το περνάμε από το μπλέντερ μαζί με καρύδια.
  7. Σιροπιάζουμε τα μελομακάρονα αμέσως μόλις τα βγάλουμε απο τον φούρνο, βουτώντας τα ζεστά μελομακάρονα στο κρύο σιρόπι. Και αμέσως τα βουτάμε στο μείγμα σουσάμι-καρύδια.
  8. Αυτά που θέλουμε να τα σοκολατιάσουμε δεν τα βουτάμε στο σουσάμι. Αυτό που κάνουμε είναι να  αφήσουμε να κρυώσουν τα μελομακάρονα, σε ένα μπεν μαρί να λιώσουμε τη κουβερτούρα και στη συνέχεια βουτάμε  ένα-ένα τα μελομακάρονα. Στη συνέχεια τα αραδιάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα, τα πασπαλίζουμε με καρύδι και περιμένουμε μέχρι να σταθεροποιηθεί η επικάλυψη προτού τα μεταφέρουμε σε πιατέλα.

 

 

 

 

ΥΛΙΚΑ

Για τα μελομακάρονα:

  • 430 ml ελαιόλαδο
  • 190 ml νερό
  • 125 ml χυμό από φρέσκα πορτοκάλια
  • 230 γραμ.  καστανή ζάχαρη ΖΩΓΡΑΦΟΣ
  • 200 γραμ καρύδια
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 25 ml κονιάκ
  • 10 γραμ. μπέικιν πάουντερ
  • 7 γραμ. σόδα
  • 1 κουτ. του γλυκού κανέλα
  • 1/4 κουτ. του γλυκού γαρύφαλλο
  • 800 – 900 γραμ. αλεύρι

Για το σιρόπι:

  • 1 κιλό  καστανή ζάχαρη ΖΩΓΡΑΦΟΣ
  • 750 ml νερό
  • Χυμό από μισό λεμόνι και την φλούδα του
  • 150 γραμ. μέλι θυμαρίσιο
  • 1 ξύλο κανέλας

Για την  επικάλυψη:

  • 300 γραμ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • σουσάμι
  • καρύδι
  • μέλι