2-306x358
DONUTS ΜΕ ΓΕΜΙΣΗ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑΣ
17 Δεκεμβρίου 2021
mpares-2
ΜΠΑΡΕΣ ΒΡΩΜΗΣ ΜΕ 4 ΥΛΙΚΑ
2 Ιουνίου 2022
Show all
1-306x358

ΧΑΛΒΑΣ ΜΕ SLIM LINE STEVIA ZERO

Προετοιμασία
Μερίδες
ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τον φυσικό χυμό, το γλυκαντικό, τις φλούδες πορτοκαλιού  και  όλα τα μπαχαρικά και τα αφήνουμε να πάρουν βράση για 5 λεπτά.

Σε μία μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να κάψει και ρίχνουμε τα σιμιγδάλια, καβουρντίζουμε μέχρι να ροδίσουν. Χαμηλώνουμε την φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να αποκτήσει σκούρο χρώμα.

Βγάζουμε από το σιρόπι τα ξύλα κανέλλας, τις φλούδες πορτοκαλιού, τον γλυκάνισο και τα μοσχοκάρφια και το ρίχνουμε σιγά σιγά μέσα στο σιμιγδάλι ανακατεύοντας .Όταν απορροφηθεί όλο το σιρόπι από το σιμιγδάλι μας, το αποσύρουμε από την φωτιά, το βάζουμε σε στρογγυλή φόρμα με διάμετρο 20-22 εκ. και αφήνουμε να κρυώσει.

Σερβίρουμε με σταφίδες και ξύσμα πορτοκαλιού, πασπαλίζοντας αν μας αρέσει  με λίγη έξτρα κανέλα.

ΥΛΙΚΑ

3/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο

1 φλιτζάνι σιμιγδάλι, χοντρό

1 φλιτζάνι σιμιγδάλι, ψιλό

2 φλιτζάνια Slim Line Stevia Zero 

4 φλιτζάνια φρέσκο χυμό πορτοκάλι

Φλούδες πορτοκαλιού, από 2 πορτοκάλια

1 ξυλαράκι κανέλας

2 μοσχοκάρφια (γαρίφαλο)

½  κουτ. του γλυκού μοσχοκάρυδο

1 τεμ. αστεροειδή γλυκάνισο