Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τον φυσικό χυμό, το γλυκαντικό, τις φλούδες πορτοκαλιού και όλα τα μπαχαρικά και τα αφήνουμε να πάρουν βράση για 5 λεπτά.
Σε μία μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να κάψει και ρίχνουμε τα σιμιγδάλια, καβουρντίζουμε μέχρι να ροδίσουν. Χαμηλώνουμε την φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να αποκτήσει σκούρο χρώμα.
Βγάζουμε από το σιρόπι τα ξύλα κανέλλας, τις φλούδες πορτοκαλιού, τον γλυκάνισο και τα μοσχοκάρφια και το ρίχνουμε σιγά σιγά μέσα στο σιμιγδάλι ανακατεύοντας .Όταν απορροφηθεί όλο το σιρόπι από το σιμιγδάλι μας, το αποσύρουμε από την φωτιά, το βάζουμε σε στρογγυλή φόρμα με διάμετρο 20-22 εκ. και αφήνουμε να κρυώσει.
Σερβίρουμε με σταφίδες και ξύσμα πορτοκαλιού, πασπαλίζοντας αν μας αρέσει με λίγη έξτρα κανέλα.