creme anglaise
CREME ANGLAISE (ΚΡΕΜ ΑΝΓΚΛΕΖ)
1 Δεκεμβρίου 2021
1-306x358
ΧΑΛΒΑΣ ΜΕ SLIM LINE STEVIA ZERO
17 Δεκεμβρίου 2021
Show all
2-306x358

DONUTS ΜΕ ΓΕΜΙΣΗ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑΣ

Προετοιμασία
Μερίδες
ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Για τη ζύμη: Βάζουμε σε ένα μπολ,  το χλιαρό  γάλα, τη μαγιά και το γλυκαντικό και ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθεί η μαγιά. Στη συνέχεια προσθέτουμε τους κρόκους, το λιωμένο βούτυρο και τη βανίλια και χτυπάμε καλά με σύρμα χειρός.

Προσθέτουμε το μισό αλεύρι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Προσθέτουμε το άλλο μισό αλεύρι και το αλάτι και ανακατεύουμε όσο καλύτερα γίνεται με ένα μεγάλο κουτάλι. Βάζουμε αλεύρι στα χέρια μας και πάνω στον πάγκο εργασίας μας  και ζυμώνουμε  μέχρι να έχουμε μία ζύμη ελαστική και λεία ( περίπου 5 λεπτά). Το μείγμα πρέπει να είναι κολλώδες. Αλλά αν κολλάει πολύ το μείγμα βάζουμε και άλλο αλεύρι στα χέρια μας. Σε ένα λαδωμένο μπολ  τοποθετούμε τη ζύμη, σκεπάζουμε με μία μεμβράνη και αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 1 ώρα έτσι ώστε να φουσκώσει .

Κάνουμε μία μπάλα τη ζύμη μας και ρίχνουμε αλεύρι και πάνω από το ζυμάρι μας και στην επιφάνεια που θα δουλέψουμε. Ανοίγουμε τη ζύμη μας μέχρι να έχει ένα εκατοστό πάχος.

Κόβουμε στρογγυλά  ντόνατς με ένα μεγάλο κουπάτ 8 εκ. το οποίο έχουμε αλευρώσει, τα σκεπάζουμε με μια πετσέτα και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν για άλλα 30 λεπτά . Ζεσταίνουμε 7-10 εκατοστά καλαμποκέλαιο σε ένα βαθύ τηγάνι. Βάζουμε τα ντόνατς ένα-ένα μέσα στο λάδι και πρώτα μαγειρεύουμε από τη μία πλευρά μέχρι να πάρει καφετί χρώμα για 1-2 λεπτά. Τα γυρίζουμε από τη άλλη πλευρά και αφήνουμε για άλλο ένα λεπτό. Αφαιρούμε το ντόνατς μας και το ακουμπάμε πάνω σε χαρτί κουζίνας για να στραγγίξει. Επαναλαμβάνουμε με τα υπόλοιπα.

Όταν τα ντόνατς που θέλουμε να γεμίσουμε κρυώσουν εντελώς , βάζουμε  την μαρμελάδα σε ένα κορνέ. Μπορούμε να γεμίσουμε τα ντόνατς από τα πλάγια. Πιέζουμε το τιπ από το κορνέ μέσα στο ντόνατ μέχρι να βγει η μαρμελάδα από την τρύπα. Επαναλαμβάνουμε με τα υπόλοιπα.

TIP

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε όποια μαρμελάδα Ζωγράφος μας αρέσει!

ΥΛΙΚΑ

 

300 γραμ. χλιαρό γάλα

5  κουτ. του γλυκού  ξερή μαγιά

90 γραμ.  Slim Line Stevia Zero

4 κρόκοι αυγών

2 βανίλιες

80 γραμ. βούτυρο, λιωμένο

700 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (περίπου)

¼ κουτ. του γλυκού αλάτι

Για τη γέμιση μαρμελάδας

200 γραμ. μαρμελάδα Light Φρούτα του Δάσους ΖΩΓΡΑΦΟΣ (ή άλλο φρούτο της αρεσκείας σας).