ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
- Για τη ζύμη, βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ το αλεύρι, το λάδι, τον χυμό λεμονιού, το αλάτι, την καστανή ζάχαρη και ανακατεύουμε με τα χέρια και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια σφιχτή ζύμη. Αν έχουμε μίξερ ζυμώνουμε για 5-10 λεπτά με τον γάντζο.
- Για τη γέμιση, σε μια βαθιά κατσαρόλα, σε δυνατή φωτιά, βάζουμε το λάδι και ρίχνουμε το σπανάκι, το πράσο, το μοσχοκάρυδο, αλάτι, πιπέρι, τη ρίγανη και το ρύζι. Ανακατεύουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μισό.
- Μόλις σοταριστεί και πέσει το σπανάκι, ρίχνουμε τον άνηθο, τον μάραθο, τις ελιές και το τυρί και ανακατεύουμε για ένα λεπτό.
- Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
- Χωρίζουμε τη ζύμη σε μικρές μπάλες και ανοίγουμε λεπτά φύλλα σαν αραβική πίτα.
- Γεμίζουμε το φύλλο ζύμης με τη γέμιση και κλείνουμε σαν ρολό αραβικής πίτας.
- Τοποθετούμε τα ρολλάκια ζύμης σε ένα ταψάκι και με ένα πινέλο λαδώνουμε καλά από πάνω και πασπαλίζουμε με το σουσάμι.
- Ψήνουμε σε προθερμασμαίνο φούρνο, στους 180ºC, για 30-40 λεπτά, μέχρι να ροδοκοκκινίσει το φύλλο.
TIP
Δείτε τη συνταγή στο https://www.youtube.com/watch?v=mnczMGAaox8&t=124s