baklavas
ΜΠΑΚΛΑΒΑΣ ΝΗΣΤΙΣΙΜΟΣ
23 Φεβρουαρίου 2017
166-sorbet-sokolatas-web
ΣΟΡΜΠΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
23 Φεβρουαρίου 2017
Show all
taxinopita---cake-me-stafides

ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ ΤΑΧΙΝΟΠΙΤΑ ΜΕ ΦΡΟΥΚΤΟΖΗ

Προετοιμασία
Μερίδες
20-25 μερίδες
ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
  1. Σε ένα μέτριο μπολ βάζετε  το αλεύρι, τη σόδα, τη βανίλια, την κανέλα και το γαρύφαλλο και ανακατεύετε μέχρι να αναμιχθούν τα υλικά.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε το ταχίνι, τη φρουκτόζη, το χυμό πορτοκαλιού και το κονιάκ. Ανακατεύετε καλά με σύρμα χειρός και στη συνέχεια προσθέτετε  το μίγμα αλευριού μέσα στο μίγμα με το ταχίνι. Ανακατεύετε  με κουτάλι απαλά μέχρι να αναμιχθούν τα δυο μίγματα και προσθέτετε τις σταφίδες και την καρυδόψιχα, αναμιγνύοντας απαλά ώστε  να πάνε παντού.
  3. Βάζετε το μίγμα σε ορθογώνιο βουτυρωμένο ταψί 30×35 εκατοστά και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC,  για 40-50 λεπτά.
  4. Πασπαλίζετε με φρουκτόζη και κόβετε την ταχινόπιτα σε κομμάτια αφού κρυώσει.
TIP

Δοκιμάστε και τη συνταγή της ταχινόπιτας στην κατηγορία συνταγών με Καστανή Ζάχαρη ΖΩΓΡΑΦΟΣ

ΥΛΙΚΑ

500 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 ½ κουταλιά της σούπας σόδα
1 βανίλια
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα σκόνη
½ κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο τριμμένο
300 γραμ. ταχίνι
260 γραμ. φρουκτόζη ΖΩΓΡΑΦΟΣ
620 ml (2,5 κούπες) χυμός πορτοκαλιού
2 κουταλιές της σούπας κονιάκ
25 γραμ.  σταφίδες ξανθές
25 γραμ. σταφίδες μαύρες
50 γραμ.  καρυδόψιχα χοντροκομμένη
φρουκτόζη, για πασπάλισμα