ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
- Σε ένα μέτριο μπολ βάζετε το αλεύρι, τη σόδα, τη βανίλια, την κανέλα και το γαρύφαλλο και ανακατεύετε μέχρι να αναμιχθούν τα υλικά.
- Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε το ταχίνι, τη φρουκτόζη, το χυμό πορτοκαλιού και το κονιάκ. Ανακατεύετε καλά με σύρμα χειρός και στη συνέχεια προσθέτετε το μίγμα αλευριού μέσα στο μίγμα με το ταχίνι. Ανακατεύετε με κουτάλι απαλά μέχρι να αναμιχθούν τα δυο μίγματα και προσθέτετε τις σταφίδες και την καρυδόψιχα, αναμιγνύοντας απαλά ώστε να πάνε παντού.
- Βάζετε το μίγμα σε ορθογώνιο βουτυρωμένο ταψί 30×35 εκατοστά και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC, για 40-50 λεπτά.
- Πασπαλίζετε με φρουκτόζη και κόβετε την ταχινόπιτα σε κομμάτια αφού κρυώσει.
TIP
Δοκιμάστε και τη συνταγή της ταχινόπιτας στην κατηγορία συνταγών με Καστανή Ζάχαρη ΖΩΓΡΑΦΟΣ