taxinopita---cake-me-stafides
ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ ΤΑΧΙΝΟΠΙΤΑ ΜΕ ΦΡΟΥΚΤΟΖΗ
23 Φεβρουαρίου 2017
paximadakia---biscotti
ΠΑΞΙΜΑΔΑΚΙΑ ΜΕ ΣΤΑΦΙΔΕΣ & ΑΜΥΓΔΑΛΑ
23 Φεβρουαρίου 2017
Show all
166-sorbet-sokolatas-web
Προετοιμασία
Μερίδες
4 - 6 μερίδες
ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
  1. Ζεσταίνετε σε χαμηλή φωτιά την καστανή ζάχαρη με το νερό και ανακατεύετε μέχρι να διαλυθεί.  Αφήνετε το νερό να κοχλάσει ελαφρά για 1-2 λεπτά και προσθέτετε την σοκολάτα, ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει.
  2. Αφήνετε το μίγμα να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου και το μεταφέρετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες.
  3. Τέλος το βάζετε στην κατάψυξη  , μέχρι να σταθεροποιηθεί καλά και να παγώσει ( κάθε μισή ώρα το βγάζετε και το αφρατεύετε με ένα σύρμα).
  4. Εναλλακτικά το παγώνετε σε παγωτομηχανή  σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή της.
ΥΛΙΚΑ

100 γραμ. καστανή ζάχαρη ΖΩΓΡΑΦΟΣ

420 ml νερό

200 γραμ. σοκολάτα κουβερτούρα, κομμένη σε κομμάτια