ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
- Βάζετε τα φύλλα ζελατίνης μέσα σε ένα μπολ με κρύο νερό, για να μαλακώσουν.
- Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνετε την κρέμα γάλακτος, το γάλα, το γλυκαντικό και τη βανίλια, μέχρι να αρχίσουν να βράζουν και αποσύρετε από τη φωτιά.
- Μέσα στο πολύ ζεστό ακόμα μίγμα, προσθέτετε τα φύλλα ζελατίνης (αφού τα στίψετε) και ανακατεύετε καλά μέχρι να διαλυθούν τελείως.
- Μοιράζετε την κρέμα σε 6 μπολάκια και τα βάζετε στο ψυγείο για 3 ώρες τουλάχιστον, μέχρι να πήξουν καλά.
- Για τη σάλτσα φράουλας, ζεσταίνετε σε ένα κατσαρολάκι τη μαρμελάδα με 6 κουτ. γλυκού νερό .
- Βγάζετε την πανακότα από το ψυγείο τη στιγμή του σερβιρίσματος και περιχύνετε με τη σάλτσα φράουλας.
TIP
Μπορείτε να αντικαταστήσετε τη μαρμελάδα φράουλα ΖΩΓΡΑΦΟΣ με άλλη γεύση της αρεσκείας σας.
Δοκιμάστε τη με μαρμελάδα Βερίκοκο, Βύσσινο, Νεράντζι, Δαμάσκηνο ή Φρούτα του Δάσους με φρουκτόζη, χωρίς συντηρητικά και με 30% λιγότερα σάκχαρα από τις κοινές μαρμελάδες.