ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
- Για τις τηγανίτες, χτυπάτε με σύρμα το αυγό με την καστανή ζάχαρη, προσθέτετε το γάλα και συνεχίζετε το χτύπημα. Τέλος, βάζετε το γιαούρτι και το βούτυρο και ανακατεύετε καλά.
- Σε ένα μπολ, κοσκινίζετε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Προσθέτετε τα υγρά υλικά και ανακατεύετε καλά μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μίγμα (αν είναι πολύ πηχτό, προσθέτετε λίγο παραπάνω γάλα).
- Αλείφετε ένα αντικολλητικό τηγάνι με πολύ λίγο λάδι ή βούτυρο και το βάζετε στη φωτιά. Όταν ζεσταθεί αρκετά, χαμηλώνετε τη φωτιά και ρίχνετε το μίγμα για τις τηγανίτες κουταλιά – κουταλιά.
- Ψήνετε για περίπου 1 λεπτό από την κάθε πλευρά.
- Για το σιρόπι, σε ένα κατσαρολάκι, βράζετε το νερό με τη μαύρη ζάχαρη, για λίγα λεπτά. Τέλος προσθέτετε το βούτυρο και ανακατεύετε.
- Περιχύνετε τις τηγανίτες με το σιρόπι και σερβίρετε.