granita 306x358
ΓΡΑΝΙΤΑ ΚΑΡΠΟΥΖΙ-ΑΚΤΙΝΙΔΙΟ
8 Ιουλίου 2019
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΑΡΙΝΑΡΙΣΜΕΝΟ ΣΕ ΜΑΥΡΗ ΖΑΧΑΡΗ & ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
14 Οκτωβρίου 2019
Show all
Προετοιμασία
1 ώρα
Μερίδες
ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
  1. Για τις τηγανίτες, χτυπάτε με σύρμα το αυγό με την καστανή ζάχαρη, προσθέτετε το γάλα και συνεχίζετε το χτύπημα. Τέλος, βάζετε το γιαούρτι και το βούτυρο και ανακατεύετε καλά.
  2. Σε ένα μπολ, κοσκινίζετε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.  Προσθέτετε τα υγρά υλικά και ανακατεύετε καλά μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μίγμα (αν είναι πολύ πηχτό, προσθέτετε λίγο παραπάνω γάλα).
  3. Αλείφετε ένα αντικολλητικό τηγάνι με πολύ λίγο λάδι ή βούτυρο και το βάζετε στη φωτιά. Όταν ζεσταθεί αρκετά, χαμηλώνετε τη φωτιά και ρίχνετε το μίγμα για τις τηγανίτες κουταλιά – κουταλιά.
  4. Ψήνετε για περίπου  1 λεπτό από την κάθε πλευρά.
  5. Για το σιρόπι, σε ένα κατσαρολάκι, βράζετε  το νερό με τη μαύρη ζάχαρη, για λίγα λεπτά. Τέλος προσθέτετε το βούτυρο και ανακατεύετε.
  6. Περιχύνετε τις τηγανίτες με το σιρόπι και σερβίρετε.
ΥΛΙΚΑ

Για τις τηγανίτες:

1 αυγό

1 κουτ. της σούπας καστανή ζάχαρη ΖΩΓΡΑΦΟΣ

125 γραμ. γάλα

1 κουτ. της σούπας γιαούρτι

2 κουτ. της σούπας βούτυρο λιωμένο

125 γραμ. αλεύρι για όλες  τις  χρήσεις

1 κουτ. του γλυκού μπέικιν πάουντερ

1 πρέζα αλάτι

Για το σιρόπι:

100 γραμ.  νερό

180 γραμ.  μαύρη ζάχαρη ΖΩΓΡΑΦΟΣ

1 κουτ. της σούπας βούτυρο


Φιστίκια peanuts για το σερβίρισμα