ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
- Βάζετε σε ένα μπολ το αλεύρι, το γλυκαντικό, το μπέικιν πάουντερ, τις βανίλιες, το αλάτι και ανακατεύετε.
- Χτυπάτε το βούτυρο μέχρι να γίνει κρέμα, προσθέτετε το αυγό και το κονιάκ και συνεχίζετε το χτύπημα για 5 λεπτά ακόμα.
- Προσθέτετε τα στερεά υλικά κοσκινισμένα και ανακατεύετε πολύ καλά με μια πλαστική κουτάλα μέχρι να γίνει μια μαλακιά ζύμη.
- Τυλίγετε τη ζύμη με μεμβράνη και τη φυλάτε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
- Αδειάζετε τα 3/4 της ζύμης σε μια βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα τάρτας με διάμετρο 26 εκατοστά. Κρατάτε το 1/4 της ζύμης για την επιφάνεια.
- Καλύπτετε με τη ζύμη όλη την επιφάνεια της φόρμας και τα τοιχώματα. Επάνω από τη ζύμη απλώνετε τη μαρμελάδα.
- Πλάθετε το 1/4 της ζύμης που έχετε κρατήσει, σε μπαστουνάκια τα οποία τοποθετείτε επάνω από τη μαρμελάδα, το ένα πλάι στο άλλο σε απόσταση 5 εκατοστών. Τοποθετείτε επίσης μπαστουνάκια πλάγια, έτσι ώστε να σχηματίζονται ρόμβοι.
- Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC για 35-40 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
- Βγάζετε την πάστα φλώρα από τον φούρνο και την αφήνετε να κρυώσει για 30-40 λεπτά.
- Κόβετε και σερβίρετε.