135-tarta-marmeladas-web
ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΦΡΑΟΥΛΑ
6 Φεβρουαρίου 2024
scones_2
Scones με σιρόπι Αγαύης
8 Φεβρουαρίου 2024
Show all
patsavouropita stevia
Προετοιμασία
Μερίδες
ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
  2. Σε ένα βουτυρωμένο  ταψί (28-30 εκατοστών) τοποθετούμε τα φύλλα σουρωμένα αλλά χωρίς να τα πιέζουμε μεταξύ τους και περιχύνουμε με το λιωμένο βούτυρο. Τα ψήνουμε για 15 λεπτά  μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα. Όσο ψήνονται τα φύλλα, εμείς ετοιμάζουμε την κρέμα.
  3. Σε μια κατσαρόλα αναμειγνύουμε τα δύο γάλατα, τα αυγά χτυπημένα, το σιμιγδάλι, το αλεύρι, το γλυκαντικό, τη βανίλια και το ξύσμα  λεμονιου.
  4. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι δέσει η κρέμα μας. Τέλος προσθέτουμε το βούτυρο και αφού ανακατέψουμε για να λιώσει αποσύρουμε την κρέμα από τη φωτιά.
  5. Περιχύνουμε τα ψημένα φύλλα με την κρέμα και ψήνουμε για άλλα 30 λεπτά περίπου την πατσαβουρόπιτά μας.
  6. Μόλις είναι έτοιμη κόβουμε σε κομμάτια, πασπαλίζουμε με μπόλικη  κανέλα και σερβίρουμε.
ΥΛΙΚΑ

1 πακέτο φύλλο κρούστας
100 γραμ. βούτυρο, λιωμένο

Για την κρέμα
600 ml γάλα φρέσκο

1 γάλα εβαπορέ ( χωρίς να το αραιώσουμε)
2 κουτ. της σούπας Slim Line Stevia Drops
3 αυγά
2 κουτ. της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουτ. της σούπας σιμιγδάλι ψιλό
1 σφηνάκι εκχύλισμα βανίλιας ή 1 βανιλίνη
Ξύσμα λεμονιού (προαιρετικά)
50 γραμ. βούτυρο

Για το σερβίρισμα
κανέλα