ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
- Σε ένα βουτυρωμένο ταψί (28-30 εκατοστών) τοποθετούμε τα φύλλα σουρωμένα αλλά χωρίς να τα πιέζουμε μεταξύ τους και περιχύνουμε με το λιωμένο βούτυρο. Τα ψήνουμε για 15 λεπτά μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα. Όσο ψήνονται τα φύλλα, εμείς ετοιμάζουμε την κρέμα.
- Σε μια κατσαρόλα αναμειγνύουμε τα δύο γάλατα, τα αυγά χτυπημένα, το σιμιγδάλι, το αλεύρι, το γλυκαντικό, τη βανίλια και το ξύσμα λεμονιου.
- Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι δέσει η κρέμα μας. Τέλος προσθέτουμε το βούτυρο και αφού ανακατέψουμε για να λιώσει αποσύρουμε την κρέμα από τη φωτιά.
- Περιχύνουμε τα ψημένα φύλλα με την κρέμα και ψήνουμε για άλλα 30 λεπτά περίπου την πατσαβουρόπιτά μας.
- Μόλις είναι έτοιμη κόβουμε σε κομμάτια, πασπαλίζουμε με μπόλικη κανέλα και σερβίρουμε.