patsavouropita stevia
ΠΑΤΣΑΒΟΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ STEVIA
8 Φεβρουαρίου 2024
Show all
scones_2
Προετοιμασία
Μερίδες
ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά το αλεύρι με το μπέικιν και το αλάτι. Βάζουμε
    το μισό από το μίγμα αυτό στο μούλτι, προσθέτουμε το βούτυρο και χτυπάμε
    μέχρι να γίνει τρίμμα.
  2. Το μεταφέρουμε στο μπολ με το υπόλοιπο αλεύρι και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε
    απαλά και όσο λιγότερο γίνεται μέχρι να αρχίσει να σχηματίζεται μια ζύμη. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο ακόμα γάλα.
  3. Με τα χέρια σχηματίζουμε έναν δίσκο με τη ζύμη  και μεταφέρουμε σε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Κόβουμε σε 6
    ίσα κομμάτια και τα χωρίζουμε για να υπάρχει κενό 1 εκατοστό μεταξύ τους.
  4. Αλείφουμε την επιφάνεια με λίγο γάλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο
    στους 160℃ για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί το εσωτερικό τους.
  5. Εναλλακτικά μπορούμε να τα ψήσουμε στο air frier στους 180℃ για 12-15 λεπτά.,
    οπότε θα πρέπει να βρέξουμε με νερό το αντικολλητικό χαρτί και να το
    στίψουμε πριν βάλουμε πάνω τη ζύμη.
  6. Αφήνουμε να κρυώσει σε σχάρα.
  7. Τα σερβίρουμε με μαρμελάδα Light ΖΩΓΡΑΦΟΣ και χτυπημένη κρέμα στο πλάι.
ΥΛΙΚΑ

225 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουτ.γλυκού μπείκιν πάουντερ
½ κουτ. γλυκού αλάτι
60 γραμ. βούτυρο κομμένο σε κυβάκια και κρύο από το ψυγείο
2 κουτ.σούπας Βιολογικό Σιρόπι Αγαύης ΖΩΓΡΑΦΟΣ
¼ κούπας γάλα (ή όσο χρειαστεί)

Για το σερβίρισμα:

Μαρμελάδα Light ΖΩΓΡΑΦΟΣ

Κρέμα σαντιγύ