biskota tahini
ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΜΕ ΣΟΥΣΑΜΙ ΚΑΙ ΤΑΧΙΝΙ
24 Ιανουαρίου 2018
red 306 x 358
RED VELVET MUFFINS ΜΕ ΠΑΝΤΖΑΡΙ
12 Φεβρουαρίου 2018
Show all
pizza spagetto
Προετοιμασία
Μερίδες
6
ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
  1. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 175°C  .
  2. Βράζετε τα μακαρόνια σε βραστό, αλατισμένο νερό για 5-6 λεπτά. Σουρώνετε τα μακαρόνια, τα αφήνετε να κρυώσουν καλά και τα περιχύνετε με το ελαιόλαδο για να μην κολλήσουν.
  3. Βάζετε τα μακαρόνια σε ένα λαδωμένο στρογγυλό ταψί, τα περιχύνετε με τον χυμό ντομάτας, αλάτι, πιπέρι, το πεκορίνο, το σαλάμι και ανακατεύετε καλά.
  4. Στρώνετε τις φέτες ντομάτας  και τις φέτες μοτσαρέλας και περιχύνετε με το πέστο βασιλικού.
  5. Πασπαλίζετε με τη φρυγανιά και ψήνετε για 15-20 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί και να πάρει χρώμα.
  6. Βγάζετε από τον φούρνο , αφήνετε για λίγα λεπτά να κρυώσει και σερβίρετε. 

     

TIP

Αντί για βασιλικό μπορείτε να χρησιμοποιήσετε θυμάρι ή ρίγανη

ΥΛΙΚΑ

250 γραμ. μακαρόνια  ΖΩΓΡΑΦΟΣ  Νο 6 ή Νο 10

400 γραμ. χυμός ντομάτας

150 γραμ. πεκορίνο τριμμένο

10 φέτες φρέσκια μοτσαρέλα

15 φέτες σαλάμι αέρος

10 φέτες ντομάτα

30γραμ. φρυγανιά τριμμένη

3 κουταλιές της σούπας πέστο βασιλικού ή

3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένος βασιλικός  ανακατεμένος με 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

Αλάτι-πιπέρι