ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
- Χτυπάτε στο μίξερ την μαργαρίνη με τη καστανή ζάχαρη και προσθέτετε τα αυγά. Ρίχνετε το γιαούρτι και προσθέτετε το σιμιγδάλι, το αλέυρι, το μπέϊκιν – πάουντερ, την σόδα και την βανίλια. Ανακατεύετε καλά.
- Αδειάζετε το μίγμα σε βουτυρωμένο ταψί και ψήνετε το ραβανί σε μέτριο φούρνο (175ο C) για 30 – 35 λεπτά. Όταν κρυώσει, το κόβετε σε κομμάτια.
- Για το σιρόπι, βράζετε το νερό με την καστανή ζάχαρη και τον χυμό λεμονιού για 5 λεπτά. Όταν το ραβανί κρυώσει καλά, το περιχύνετε με το ζεστό σιρόπι και σερβίρετε.