pasta-flwra
ΠΑΣΤΑ ΦΛΩΡΑ
10 Φεβρουαρίου 2017
soufle-vanilia
ΣΟΥΦΛΕ ΒΑΝΙΛΙΑΣ
10 Φεβρουαρίου 2017
Show all
ravani
Προετοιμασία
Μερίδες
16-20
ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
  1. Χτυπάτε στο μίξερ την μαργαρίνη με τη καστανή ζάχαρη και προσθέτετε τα αυγά. Ρίχνετε το γιαούρτι και προσθέτετε το σιμιγδάλι, το αλέυρι, το μπέϊκιν – πάουντερ, την σόδα και την βανίλια. Ανακατεύετε καλά.
  2. Αδειάζετε το μίγμα σε βουτυρωμένο ταψί και ψήνετε το ραβανί σε μέτριο φούρνο (175ο C) για 30 – 35 λεπτά. Όταν κρυώσει, το κόβετε σε κομμάτια.
  3. Για το σιρόπι, βράζετε το νερό με την καστανή ζάχαρη και τον χυμό λεμονιού για 5 λεπτά. Όταν το ραβανί κρυώσει καλά, το περιχύνετε με το ζεστό σιρόπι και σερβίρετε.
ΥΛΙΚΑ

3 φλυτζάνια του τσαγιού (350 γρ.) αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

3 φλυτζάνια του τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό

3 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ

1 φλυτζάνι του τσαγιού μαργαρίνη

3 φλυτζάνια του τσαγιού καστανή ζάχαρη Demerara Brown Crystal Ζωγράφος

3 αυγά

2 φλιτζάνια του τσαγιού γιαούρτι

2 βανίλιες

1 κουταλάκι του γλυκού σόδα


Για το σιρόπι:

4 ½ φλιτζάνια τσαγιού καστανή ζάχαρη Demerara Brown Crystal ΖΩΓΡΑΦΟΣ

3 φλιτζάνια νερό

3 κουταλιές χυμό λεμονιού