Βάζετε το νερό σε μία κατσαρόλα, σε δυνατή φωτιά, μέχρι να πάρει βράση.
Στη συνέχεια, μειώνετε την ένταση στο μισό και προσθέτετε το ρύζι. Σιγοβράζετε, για 20 λεπτά περίπου, ανακατεύοντας σταδιακά.
Σουρώνετε το ρύζι και το αφήνετε στην άκρη.
Στην ίδια κατσαρόλα, προσθέτετε τα 700 ml γάλα, το γλυκαντικό και την κανέλα και αφήνετε να πάρει μία βράση.
Σε ένα μπολάκι βάζετε το υπόλοιπο γάλα, το κορν φλαόυρ και τις βανίλιες και ανακατεύετε καλά.
Μόλις βράσει το γάλα, προσθέτετε το ρύζι και το μείγμα του κορν φλάουρ. Ανακατεύετε για 1-2 λεπτά, μέχρι να βράσει και να πήξει.
Μοιράζετε το ρυζόγαλο σε 5 μπολάκια και πασπαλίζετε με κανέλα.
Τα τρώτε ζεστά ή τα βάζετε στο ψυγείο να κρυώσουν.