ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
- Για την σοκολατόπιτα, χτυπάμε αρχικά τα αυγά να αφρατεψουν και να φουσκώσουν.
- Ρίχνουμε εναλλάξ το γάλα και το λάδι και τέλος προσθέτουμε το γλυκαντικό. Ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το κακάο και τη βανίλια και ανακατεύουμε απαλά με μία μαρίζ για να μην ξεφουσκώσει το μείγμα.
- Τέλος, ρίχνουμε την πούδρα αμυγδάλου και ανακατεύουμε.
- Βάζουμε το μείγμα σε λαδωμένο πυρέξ, διαμέτρου 23-26 εκατοστών και ψήνουμε στους 180°C, σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στη μεσαία σχάρα για 20 – 25 λεπτά, ανάλογα τον φούρνο.
- Για το σιρόπι, βράζουμε το νερό με το γλυκαντικό και την κουβερτούρα για 4 λεπτά. Σιροπιάζουμε όσο είναι και τα δυο καυτά! Προσθέτουμε σιγά-σιγά το σιρόπι για να απορροφηθεί και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
- Για το γλάσο, βάζουμε σε μία μικρή κατσαρόλα την κρεμά γάλακτος να ζεσταθεί. Σπάμε μέσα την κουβερτούρα και ανακατεύουμε καλά. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνουμε μέσα 2 κουτ. της σούπας βούτυρο και το γλυκαντικό και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει λείο.
- Αλείφουμε τη σιροπιασμένη σοκολατόπιτα με το γλάσο και σερβίρουμε.