ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
- Για τη μαρμελάδα: Πλένουμε και καθαρίζουμε τα μήλα. Τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα μαζί με το ξύλο κανέλας και το νερό. Στη συνέχεια βράζουμε τα μήλα για 5 λεπτά, σε δυνατή φωτιά και μετά χαμηλώνουμε τη φωτιά στη μέση για άλλα 20 λεπτά περίπου. Όταν χαμηλώσουμε τη φωτιά προσθέτουμε την αρμπαρόριζα και την κανέλα σε σκόνη, Κατεβάζουμε τα μήλα από τη φωτιά, προσθέτουμε τη στέβια και πολτοποιούμε τα μήλα με ραβδομπλέντερ. Επιστρέφουμε την κατσαρόλα στη φωτιά για 2-3 λεπτά και η μαρμελάδα είναι έτοιμη.
- Για τη γέμιση: Βάζουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το βούτυρο και το λιώνουμε. Μόλις λιώσει το βούτυρο, προσθέτουμε τα μήλα και πασπαλίζουμε με τα μπαχαρικά. Μαγειρεύουμε για 5-7 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα μήλα και προσθέτουμε τις σταφίδες και τη στέβια.
- Για το στρούντελ: Απλώνουμε την σφολιάτα σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Με ένα μαχαίρι χαράζουμε τη σφολιάτα από τις δύο πλευρές, απλώνουμε κατα μήκος 2 κουταλιές από τη μαρμελάδα και τη γέμιση μήλου και κλείνουμε την σφολιάτα πλέκοντας.
- Αλείφουμε τη σφολιάτα με το αυγό, πασπαλίζουμε με το κροκάν αμυγδάλου και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ºC στον αέρα για 30-35 λεπτά.