kariokes
ΚΑΡΙΟΚΕΣ
9 Ιουνίου 2021
glyko psygeiou
ΓΛΥΚΟ ΨΥΓΕΙΟΥ ΜΕ STEVIA
10 Ιουνίου 2021
Show all
taxinopita
Προετοιμασία
45 λεπτά
Μερίδες
ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
  1. Αδειάζουμε το ταχίνι σε ένα μπολ και το ανακατεύουμε καλά με τη στέβια, την κανέλα, το γαρύφαλλο και το μοσχοκάρυδο.
  2. Βάζουμε τα φύλλα μπροστά μας και όσο δουλεύουμε τα έχουμε σκεπασμένα με μια υγρή πετσέτα για να μην στεγνώσουν.
  3. Παίρνουμε δύο φύλλα μαζί και αλείφουμε το πάνω φύλλο με ταχίνι χρησιμοποιώντας ένα πινέλο.  Πασπαλίζουμε με σταφίδες, βάζουμε από πάνω άλλα δύο φύλλα και κάνουμε ακριβώς το ίδιο.
  4. Διπλώνουμε τα φύλλα και τα τέσσερα μαζί και τυλίγουμε προσεχτικά σε ρολό.
  5. Βάζουμε το ρολό στο ταψί και το στρίβουμε ώστε να δημιουργηθεί το σχήμα του σαλιγκαριού. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία και με τα υπόλοιπα φύλλα.
  6. Αλείφουμε όλη την επιφάνεια των φύλλων με όσο ταχίνι περίσσεψε.
  7. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C , πάνω κάτω αντιστάσεις, για περίπου 40-50 λεπτά.
ΥΛΙΚΑ

300 γραμ. ταχίνι

20 ml Slim Line Green Drops

1 κουτ. σούπας κανέλα

½ κουτ. γλυκού γαρύφαλλο τριμμένο

1 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο

4 κουτ. σούπας σταφίδες ξανθές

1 συσκευασία φύλλα κρούστας για γλυκά