ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C και τοποθετούμε τα φουντούκια σε ένα ταψί που έχουμε στρώσει λαδόκολλα. Τα καβουρδίζουμε για 15 λεπτά περίπου, ανακατεύοντας μια-δυο φορές κατά τη διάρκεια.
- Αφήνουμε για λίγο να κρυώσουν και τα τρίβουμε με τα χέρια, ώστε να αφαιρεθεί μεγάλο μέρος της φλούδας..
- Βάζουμε τα φουντούκια στο μούλτι και τα αλέθουμε μέχρι να γίνουν βούτυρο, 5-10 λεπτά εξαρτάται από το μούλτι. Στη μέση περίπου ανοίγουμε τον κάδο και καθαρίζουμε τα τοιχώματα με μια σπάτουλα.
- Προσθέτουμε το γλυκαντικό, το κακάο και το μισό περίπου από το νερό και βάζουμε πάλι σε λειτουργία. Όταν ομογενοποιηθούν απόλυτα τα υλικά δοκιμάζουμε. Προσθέτουμε στέβια αν την θέλουμε πιο γλυκιά ή λίγο νεράκι ακόμη αν την θέλουμε πιο αραιή.
- Μεταφέρουμε την πραλίνα φουντουκιού σε ένα βάζο και το αποθηκεύουμε στο ψυγείο.