kokakia
ΚΟΚΑΚΙΑ ΜΕ STEVIA
23 Απριλίου 2021
ΜΟΥΣ ΛΕΜΟΝΙΟΥ
7 Ιουνίου 2021
Show all
Προετοιμασία
45 λεπτά
Μερίδες
ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C και τοποθετούμε τα φουντούκια σε ένα ταψί που έχουμε στρώσει λαδόκολλα. Τα καβουρδίζουμε για 15 λεπτά περίπου, ανακατεύοντας μια-δυο φορές κατά τη διάρκεια.
  2. Αφήνουμε για λίγο να κρυώσουν και τα τρίβουμε με τα χέρια, ώστε να αφαιρεθεί μεγάλο μέρος της  φλούδας..
  3. Βάζουμε τα φουντούκια στο μούλτι και τα αλέθουμε μέχρι να γίνουν βούτυρο, 5-10 λεπτά εξαρτάται από το μούλτι. Στη μέση περίπου ανοίγουμε τον κάδο και καθαρίζουμε τα τοιχώματα με μια σπάτουλα.
  4. Προσθέτουμε το γλυκαντικό, το κακάο και το μισό περίπου από το νερό και βάζουμε πάλι σε λειτουργία. Όταν ομογενοποιηθούν απόλυτα τα υλικά δοκιμάζουμε. Προσθέτουμε στέβια αν την θέλουμε πιο γλυκιά ή λίγο νεράκι ακόμη αν την θέλουμε πιο αραιή.
  5. Μεταφέρουμε την πραλίνα φουντουκιού σε ένα βάζο και το αποθηκεύουμε στο ψυγείο.
ΥΛΙΚΑ

350 γραμ. φουντούκια ωμά

15 ml Slim Line Green Drops

30 γραμ. κακάο σε σκόνη χωρίς ζάχαρη

½ φλiτζάνι νερό, περίπου