ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
- Βουτυρώνετε ή λαδώνετε ελαφρώς μια στρογγυλή φόρμα, τσέρκι 23 εκατοστών.
- Τρίβετε τα μπισκότα στο μούλτι και σε ένα μπολ τα ανακατεύετε με το βούτυρο με τα δάχτυλά, ώστε να γίνει σα βρεμμένη άμμος. Πιέζετε την τριφτή ζύμη στη βάση και την υψώνετε 3 εκ. στα τοιχώματα της φόρμας. Στη συνέχεια την καλύπτετε με διάφανη μεμβράνη και τη βάζετε στο ψυγείο όσο ετοιμάζετε τη γέμιση.
- Χτυπάτε στο μίξερ, σε μέτρια ταχύτητα, το τυρί κρέμα, το γλυκαντικό και το αλεύρι για 2 λεπτά, μέχρι να γίνουν ένα λείο και αφράτο μείγμα. Έπειτα προσθέτετε ένα-ένα τα αυγά. Προσθέτετε σιγά-σιγά και την κρέμα γάλακτος, το ξύσμα λεμονιού και το εκχύλισμα βανίλιας και χτυπάτε για 20 δευτερόλεπτα μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά καλά.
- Απλώνετε την κρέμα πάνω από τη βάση μπισκότου και ψήνετε το cheesecake σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180oC για τα πρώτα 15 λεπτά. Έπειτα χαμηλώνετε τη θερμοκρασία στους 150oC και ψήνετε για άλλη 1 ώρα.
- Αφήνετε το cheesecake να κρυώσει καλά και στη συνέχεια το βάζετε στο ψυγείο για 4 ώρες.
- Απλώνετε στην επιφάνεια μαρμελάδα και σερβίρετε.