ice-cream-2
Παγωτό σοκολάτα με σιρόπι αγαύης
16 Μαΐου 2023
cake vanilia
ΚΕΙΚ ΒΑΝΙΛΙΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
16 Μαΐου 2023
Show all
cheese cake
Προετοιμασία
Μερίδες
ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
  1.  Βουτυρώνετε ή λαδώνετε ελαφρώς μια στρογγυλή φόρμα, τσέρκι 23 εκατοστών.
  2. Τρίβετε τα μπισκότα στο μούλτι και σε ένα μπολ τα ανακατεύετε με το βούτυρο με τα δάχτυλά, ώστε να γίνει σα βρεμμένη άμμος. Πιέζετε την τριφτή ζύμη στη βάση και την υψώνετε 3 εκ. στα τοιχώματα της φόρμας. Στη συνέχεια την καλύπτετε με διάφανη μεμβράνη και τη βάζετε στο ψυγείο όσο ετοιμάζετε τη γέμιση.
  3. Χτυπάτε στο μίξερ, σε μέτρια ταχύτητα, το τυρί κρέμα, το γλυκαντικό και το αλεύρι για 2 λεπτά, μέχρι να γίνουν ένα λείο και αφράτο μείγμα. Έπειτα προσθέτετε ένα-ένα τα αυγά. Προσθέτετε σιγά-σιγά και την κρέμα γάλακτος, το ξύσμα λεμονιού και το εκχύλισμα βανίλιας και χτυπάτε για 20 δευτερόλεπτα μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά καλά.
  4. Απλώνετε την κρέμα πάνω από τη βάση μπισκότου και ψήνετε το cheesecake σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180oC για τα πρώτα 15 λεπτά. Έπειτα χαμηλώνετε τη θερμοκρασία στους 150oC και ψήνετε για άλλη 1 ώρα.
  5. Αφήνετε το cheesecake να κρυώσει καλά και στη συνέχεια το βάζετε στο ψυγείο για 4 ώρες.
  6. Απλώνετε στην επιφάνεια μαρμελάδα και σερβίρετε.
ΥΛΙΚΑ

Για τη βάση:

400 γραμ. μπισκότα χωρίς ζάχαρη

200 γραμ. βούτυρο αγελαδινό, λιωμένο

Για τη γέμιση:

900 γραμ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου

190 γραμ. Slim Line Stevia Zero

2 κουτ. της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις

5 αυγά

6 κουτ. της σούπας  γάλα

ξύσμα από 2 λεμόνια

2 κουτ. του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας (ή 2 βανίλιες)

Για την επικάλυψη:

Μαρμελάδα Light Ζωγράφος