ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
- Σε ένα μικρό μπολ διαλύουμε τη μαγιά στο 1 φλιτζάνι νερό και στη συνέχεια προσθέτουμε και την αγαύη. Τα αφήνουμε στην άκρη για 10 λεπτά, ώστε να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
- Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το αλεύρι και προσθέτουμε τη διαλυμένη μαγιά και το αλάτι. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε και το υπόλοιπο νερό μέχρι να γίνει ένας παχύρευστος χυλός.
- Σκεπάζουμε το μίγμα με μία πετσέτα και το αφήνουμε για 30-40 λεπτά περίπου, σε ζεστό μέρος.
- Σε μία βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε καλά το λάδι.
- Με ένα κουτάλι της σούπας ή το ειδικό εξάρτημα για λουκουμάδες ρίχνουμε τους λουκουμάδες μας στο καυτό λάδι. Αν το κάνουμε με κουτάλι πρέπει κάθε φορά, πριν επαναλάβουμε τη διαδικασία, να βουτάμε το κουτάλι σε νερό.
- Όταν οι λουκουμάδες πάρουν χρυσαφί χρώμα είναι έτοιμοι. Τους βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα και τους τοποθετούμε σε μια πιατέλα με απορροφητικό χαρτί.
- Πριν κρυώσουν οι λουκουμάδες τους περιχύνουμε με σιρόπι αγαύης και πασπαλίζουμε με κανέλα και καβουρντισμένο σουσάμι.