koulourakia me sousami
ΣΟΥΣΑΜΕΝΙΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ
16 Μαΐου 2023
cookies main
Μπισκότα βρώμης με κράνμπερι
16 Μαΐου 2023
Show all
loukoumades-
Προετοιμασία
Μερίδες
ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
  1. Σε ένα μικρό μπολ διαλύουμε τη μαγιά στο 1 φλιτζάνι νερό και στη συνέχεια προσθέτουμε και την αγαύη. Τα αφήνουμε στην άκρη για 10 λεπτά, ώστε να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
  2. Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το αλεύρι και προσθέτουμε τη διαλυμένη μαγιά και το αλάτι.  Ανακατεύουμε και προσθέτουμε και το υπόλοιπο νερό μέχρι να γίνει ένας παχύρευστος χυλός.
  3. Σκεπάζουμε το μίγμα με μία πετσέτα και το αφήνουμε για 30-40 λεπτά περίπου, σε ζεστό μέρος.
  4. Σε μία βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε καλά το λάδι.
  5. Με ένα κουτάλι της σούπας ή το ειδικό εξάρτημα για λουκουμάδες ρίχνουμε τους λουκουμάδες μας στο καυτό λάδι. Αν το κάνουμε με κουτάλι πρέπει κάθε φορά, πριν επαναλάβουμε τη διαδικασία, να  βουτάμε το κουτάλι σε νερό.
  6. Όταν οι λουκουμάδες πάρουν χρυσαφί χρώμα είναι έτοιμοι. Τους βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα και τους τοποθετούμε σε μια πιατέλα με απορροφητικό χαρτί.
  7. Πριν κρυώσουν οι λουκουμάδες τους περιχύνουμε με σιρόπι αγαύης και πασπαλίζουμε με κανέλα και καβουρντισμένο σουσάμι.
ΥΛΙΚΑ

½ κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

8 γραμ. φρέσκια μαγιά

3 φλ. νερό χλιαρό

½ κουτ. του γλυκού  Βιολογικό Σιρόπι Αγαύης ΖΩΓΡΑΦΟΣ

1 κουτ. του γλυκού αλάτι

Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Για το σερβίρισμα:

Βιολογικό Σιρόπι Αγαύης ΖΩΓΡΑΦΟΣ

Κανέλα σε σκόνη

Σουσάμι  λευκό