tarta rodakino 1
ΤΑΡΤΑ ΡΟΔΑΚΙΝΟ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΤΥΡΙΟΥ
23 Ιανουαρίου 2018
tartes rodiou1
ΤΑΡΤΕΣ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΡΟΔΙΟΥ ΚΑΙ ΜΑΡΕΓΚΑ
23 Ιανουαρίου 2018
Show all
tarta brownie
Προετοιμασία
Μερίδες
ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Για την τάρτα

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 1750C.

Αλείφετε το βούτυρο σε μια φόρμα τάρτας και από πάνω βάζετε το φύλλο κουρού, πιέζετε με τα χέρια σας να καλύψετε καλά όλη τη φόρμα, την τρυπάτε με ένα πιρούνι και την ψήνετε για 15 λεπτά.

Για το brownie

Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο με την καστανή ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτετε τα αυγά ένα-ένα και συνεχίζετε να χτυπάτε μέχρι να ενσωματωθούν με τα υπόλοιπα υλικά. Βγάζετε τον κάδο από το μίξερ και προσθέτετε το κακάο, το αλεύρι, τις βανίλιες και το αλάτι κοσκινισμένα και με τη βοήθεια μιας πλαστικής σπάτουλας ανακατεύετε απαλά.

Αδειάζετε το μείγμα στη φόρμα με το μισοψημένο φύλλο κουρού και ψήνετε για 15 λεπτά περίπου, μέχρι να βγαίνει καθαρό το μαχαίρι όταν τρυπήσουμε το κέντρο της τάρτας.

Βγάζετε από τον φούρνο και την αφήνετε να κρυώσει για 10 λεπτά.

Πασπαλίζετε με τα καρύδια, τα κομμάτια σοκολάτας, περιχύνετε με το σιρόπι καραμέλας και σερβίρετε.

Αν θέλετε μπορείτε να ζεστάνετε ελαφρώς το σιρόπι για να είναι πιο ρευστό.

Η τάρτα σερβίρεται χλιαρή.

 

ΥΛΙΚΑ

Για την τάρτα

1 φύλλο κουρού

1 κουταλάκι του γλυκού βούτυρο

Για το brownie

120 γραμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

180 γραμ. καστανή ζάχαρη Brown Crystal ΖΩΓΡΑΦΟΣ

3 αυγά

70 γραμ. κακάο

60 γραμ. αλεύρι

2 βανίλιες

¼ κουτ. του γλυκού αλάτι


Για την επικάλυψη

100 γραμ. καρύδια καβουρδισμένα και χοντροκομμένα

70 γραμ. κομμάτια σοκολάτας (πικρή ή γάλακτος)

5 κουτ. της σούπας σιρόπι καραμέλας ή σάλτσα σοκολάτας ή σιρόπι από γλυκό του κουταλιού