ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
Για τη βάση
- Ανακατεύετε καλά τη φρουκτόζη, τη μαργαρίνη, το αυγό, το αλεύρι και τις βανίλιες, μέχρι η ζύμη να γίνει ομοιογενής. Ανοίγετε τη ζύμη (μέχρι πάχος ενός εκατοστού), την τυλίγετε με ένα φύλλο πλαστικού και τη βάζετε στο ψυγείο, για μισή ώρα. Στη συνέχεια, στρώνετε τη ζύμη σε φόρμα για τάρτα, την τσιμπάτε με πηρούνι, τη σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και την ψήνετε στους 220°C για 15 – 20 λεπτά. (Για να μην φουσκώσει η ζύμη, βάζετε επάνω από το αλουμινόχαρτο ξερά φασόλια, για βάρος.)
Για την κρέμα
- Χτυπάτε στο μίξερ τους κρόκους των αυγών με τη φρουκτόζη. Ζεσταίνετε λίγο τα γάλα και το προσθέτετε. Βάζετε τις βανίλιες και το κορν – φλάουρ, χτυπώντας καλά. Μεταφέρετε όλο το μίγμα σε κατσαρόλα και βράζετε σε πολύ χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας έντονα και συνεχώς, μέχρι να πήξει η κρέμα. Στρώνετε την κρέμα επάνω στη βάση της τάρτας.
- Αφού κρυώσει η κρέμα, γαρνίρετε την τάρτα με τις φράουλες.
- Βάζετε τη μαρμελάδα σε ένα μικρό κατσαρολάκι με μία κουταλιά της σούπας νερό και όταν διαλυθεί, την περνάτε από ένα σουρωτήρι. Αλείφετε με τη μαρμελάδα τις φράουλες στην επιφάνεια της τάρτας.