generic-baking
ΡΟΛΟ ΜΕ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ
23 Φεβρουαρίου 2017
pita-me-ksirous-karpous-&-marmelada
ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΚΑΡΥΔΙΑ ΚΑΙ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ
23 Φεβρουαρίου 2017
Show all
36-skaltsounia
Προετοιμασία
Μερίδες
25-35 μερίδες
ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Για τη γέμιση

  1. Ανακατεύετε καλά σε ένα μπολ τα καρύδια με τις σταφίδες, την κανέλα και τη μαρμελάδα μέχρι να γίνουν ένα μίγμα.

Για τη ζύμη

  1. Χτυπάτε στο μίξερ τη φρουκτόζη με τα αυγά και στη συνέχεια, προσθέστε το αλεύρι, το μπέϊκιν-πάουντερ και το λάδι, ανακατεύοντας καλά έτσι ώστε η ζύμη να γίνει ομοιόμορφη και σφιχτή για να γίνεται φύλλο με τον πλάστη.
  2. Ανοίγετε ένα χονδρό φύλλο. Με ένα φαρδύ φλιτζάνι κόβετε στρογγυλά κομμάτια φύλλου. Σε κάθε στρογγυλό κομμάτι φύλλου βάζετε μια κουταλιά γέμιση και το διπλώνετε στη μέση σε σχήμα μισοφέγγαρου (βρέξτε τις άκρες της ζύμης για να μην ανοίξει). Πιέστε με τα δάκτυλα τις άκρες, και βάλτε τα σκαλτσούνια σε μια λαμαρίνα ή ένα ταψί λαδωμένο.
  3. Ψήνετε σε μέτριο φούρνο (170 °C) για 20-25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
TIP

Προαιρετικά, όταν τα βγάλετε από τον φούρνο, τα πασπαλίζετε με φρουκτόζη άχνη.

ΥΛΙΚΑ

2 φλιτζάνια καρύδια ψύχα

1 φλιτζάνι μαύρες σταφίδες

1 κουταλάκι του γλυκού κανέλλα

1 βάζο μαρμελάδα Light ΖΩΓΡΑΦΟΣ βερίκοκο (με ολόκληρα κομμάτια φρούτου)

5 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι

8 κουταλιές της σούπας λάδι (1 φλιτζάνι τσαγιού)

½ φλιτζάνι τσαγιού φρουκτόζη ΖΩΓΡΑΦΟΣ

2 αυγά

2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν-πάουντερ

1 φλιτζάνι χυμός πορτοκαλιού


Προαιρετικά, φρουκτόζη ΖΩΓΡΑΦΟΣ άχνη για διακόσμηση