ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
Για τη βάση
- Χτυπάτε το βούτυρο με την καστανή ζάχαρη μέχρι το μίγμα να γίνει αφράτο. Ρίχνετε το αυγό, το κονιάκ, το αλεύρι, τη βανίλια, το αλάτι και το μπέϊκιν – πάουντερ. Ανακατεύετε καλά μέχρι η ζύμη να γίνει αφράτη και τριφτή. Ανοίγετε τη ζύμη σε φύλλο και τη στρώνετε σε ταψάκι για τάρτα. Τρυπάτε την επιφάνεια με ένα πιρούνι και ψήνετε στους 180οC για 15 – 20 λεπτά.
Για τη γέμιση
- Χτυπάτε την καστανή ζάχαρη με το αυγό και έπειτα ρίχνετε τα καρύδια, ανακατεύοντας. Βγάζετε τη βάση από το φούρνο, απλώνετε τη μαρμελάδα δαμάσκηνο και από πάνω το μίγμα με τα καρύδια.
- Ψήνετε στους 180οC για 20 – 30 λεπτά, ώσπου να ροδίσει.