pougia
Πουγκιά με Μαρμελάδα
23 Φεβρουαρίου 2017
36-skaltsounia
Σκαλτσούνια
23 Φεβρουαρίου 2017
Show all
generic-baking
Προετοιμασία
Μερίδες
12 πουγκιά
ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
  1. Ανακατεύετε τη φρουκτόζη και τη μαργαρίνη μέχρι να γίνουν σαν κρέμα. Προσθέτετε τα αυγά, το αλεύρι, τις βανίλλιες και το μπέϊκιν-πάουντερ, ανακατεύοντας καλά.
  2. Βουτυρώνετε ένα τετράγωνο ταψί και τοποθετείτε μέσα ένα κομμάτι λαδόχαρτο, επίσης βουτυρωμένο. Αδειάζετε το μίγμα επάνω στο λαδόχαρτο και το διασκορπίζετε ομοιόμορφα. [Το ταψί πρέπει να είναι αρκετά μεγάλο ώστε η στρώση του μίγματος, μέσα στο ταψί, να είναι λεπτή.]
  3. Ψήνετε στους 170 °C για 15 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
  4. [Το λαδόχαρτο βοηθά το ψημένο κέϊκ να μην κολλήσει στο ταψί και να τυλιχθεί εύκολα.]
  5. Λειώνετε και διατηρείτε ζεστή την μαρμελάδα, μέσα σε ένα κατσαρολάκι.
  6. Οταν κρυώσει λίγο το κέϊκ, διασκορπίζετε ομοιόμορφα την μαρμελάδα επάνω του και το τυλίγετε σε ρολό γρήγορα, πριν κρυώσει εντελώς.
  7. Φτιάχνετε φρουκτόζη άχνη και πασπαλίζετε το ρολό.
  8. Αφήνετε το ρολό να κρυώσει εντελώς.
ΥΛΙΚΑ

150 γραμ. φρουκτόζη ΖΩΓΡΑΦΟΣ

230 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

150 γραμ. μαργαρίνη

2 βανίλιες

2 αυγά

2 κουταλάκια του γλυκού μπέϊκιν-πάουντερ

1 βάζο μαρμελάδα Light ΖΩΓΡΑΦΟΣ της αρεσκείας σας