generic-baking
ΠΙΤΑ ΜΕ ΞΗΡΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ ΚΑΙ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ
23 Φεβρουαρίου 2017
generic-baking
ΡΟΛΟ ΜΕ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ
23 Φεβρουαρίου 2017
Show all
pougia
Προετοιμασία
Μερίδες
20 πουγκιά
ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
  1. Λιώνετε τη μαγιά και το μέλι (ζεσταμένο) μέσα στον χυμό πορτοκαλιού και τα ανακατεύετε με το μισό αλεύρι. Αφήνετε τη ζύμη σε ζεστό μέρος για 1 ώρα, μέχρι να φουσκώσει. Έπειτα προσθέτετε τη φρουκτόζη, τα αυγά, τη μαργαρίνη, το ξύσμα λεμονιού, το αλάτι και το υπόλοιπο αλεύρι.
  2. Ζυμώνετε καλά και ανοίγετε φύλλο πάχους 1 εκατοστού. Κόβετε το φύλλο σε στρογγυλά κομμάτια, γεμίζετε κάθε κομμάτι με ένα κουταλάκι μαρμελάδα και, αφού τα βρέξετε στις άκρες γύρω – γύρω για να μην βγεί η μαρμελάδα, ενώνετε τις άκρες φτιάχνοντας ένα πουγκί. Εάν θέλετε, μπορείτε να φτιάξετε λεπτά μπαστουνάκια από ζύμη και να τυλίξετε ένα μπαστουνάκι γύρω από κάθε πουγκί.
  3. Τα αφήνετε να φουσκώσουν για λίγο και στη συνέχεια τα ψήνετε στους 170 °C για 20 – 25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
TIP

Προαιρετικά, γαρνίρετε με μαρμελάδα.

ΥΛΙΚΑ

400 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

30 γραμ. νωπή μαγιά (ή 9 γραμ. ξηρή μαγιά στιγμής)

1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

2 κουταλιές της σούπας μέλι

50 γραμ. μαργαρίνη

2 αυγά

1 βάζο μαρμελάδα Light ΖΩΓΡΑΦΟΣ νεράντζι

50 γραμ. φρουκτόζη ΖΩΓΡΑΦΟΣ

½ κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού

½ φλιτζάνι χυμός πορτοκαλιού