ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
- Λιώνετε τη μαγιά και το μέλι (ζεσταμένο) μέσα στον χυμό πορτοκαλιού και τα ανακατεύετε με το μισό αλεύρι. Αφήνετε τη ζύμη σε ζεστό μέρος για 1 ώρα, μέχρι να φουσκώσει. Έπειτα προσθέτετε τη φρουκτόζη, τα αυγά, τη μαργαρίνη, το ξύσμα λεμονιού, το αλάτι και το υπόλοιπο αλεύρι.
- Ζυμώνετε καλά και ανοίγετε φύλλο πάχους 1 εκατοστού. Κόβετε το φύλλο σε στρογγυλά κομμάτια, γεμίζετε κάθε κομμάτι με ένα κουταλάκι μαρμελάδα και, αφού τα βρέξετε στις άκρες γύρω – γύρω για να μην βγεί η μαρμελάδα, ενώνετε τις άκρες φτιάχνοντας ένα πουγκί. Εάν θέλετε, μπορείτε να φτιάξετε λεπτά μπαστουνάκια από ζύμη και να τυλίξετε ένα μπαστουνάκι γύρω από κάθε πουγκί.
- Τα αφήνετε να φουσκώσουν για λίγο και στη συνέχεια τα ψήνετε στους 170 °C για 20 – 25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
TIP
Προαιρετικά, γαρνίρετε με μαρμελάδα.